Ελλάδα|30.01.2022 11:20

Κακοκαιρία: Πού σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις – Πότε υποχωρούν τα έντονα φαινόμενα

Newsroom

Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από το Σάββατο κυρίως τα νότια τμήματα της χώρας.

Κακοκαιρία: Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφονται σήμερα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 09:00 το πρωί της Κυριακής η μεγαλύτερη βροχόπτωση σημειώθηκε στο Δαμαρίωνα Νάξου με 46 χιλιοστά, στην Απείαρανθο Νάξου (45), στην Πάρο (35), στην Ιεράπετρα (34) και στη Φολέγανδρο (30 χιλιοστά).

Η πορεία της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Meteo, τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επηρεάζουν Κυκλάδες, Βορειοδυτική Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν και έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής θα περιοριστούν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη

Ένα τρίτο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα μας από την προσεχή Τρίτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, ο οποίος τόνισε ότι ο χειμώνας «ήρθε για να μείνει». Το νέο κύμα θα μας απασχολήσει από το μεσημέρι της Τρίτης και από τα δυτικά, ενώ αναμένεται να «φέρει» και πάλι βροχές και έντονες χιονοπτώσεις ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η επόμενη κακοκαιρία δεν φαίνεται ότι θα απασχολήσει ιδιαίτερα με χιονοπτώσεις την περιοχή της Αττικής, ειδικά τα χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία, η οποία θα ανέβει λίγο τη Δευτέρα, θα σημειώσει ακόμα μία πτώση από την Τρίτη το μεσημέρι.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της Αττικής.

Ειδικότερα:

  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στην οδό Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).
  • Στη συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
  • Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας "Κάκιας" στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.
κακοκαιρίαειδήσεις τώραβροχέςκαιρός