Ελλάδα|30.01.2022 22:09

Κακοκαιρία - Μαρουσάκης: Νέο κύμα από Τρίτη – Πού δεν θα ανοίξουν τα σχολεία

Newsroom

Αγώνα δρόμου για να καθαριστούν τα σχολεία από το χιόνι και τον πάγο δίνουν τα συνεργεία των δήμων που επλήγησαν από την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίς.

Έπειτα από τη σύσκεψη περιφέρειας και δήμων αποφασίστηκε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης με εξαίρεση σε Βίλια κι Ερυθρές που θα παραμείνουν κλειστά λόγω του πάγου, όπως και το λύκειο Μελισσίων λόγω φθορών από κατάληψη. Τα σχολεία στην Αγία Παρασκευή θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και στις 10.00 π.μ., δύο δημοτικά σε Νέα Μάκρη και Γραμματικό.

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες οι κάτοικοι των Βιλίων ήρθαν αντιμέτωποι με τρία κύματα κακοκαιρίας. Στην περιοχή, το χιόνι ξεπέρασε, σε σημεία, το ένα μέτρο κι 70 εκατοστά. Ο φόβος των αρχών είναι να μην λιώσει απότομα το χιόνι από τις γύρω περιοχές και δημιουργήσει πλημμυρικά φαινόμενα.

Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Τρίτη

Πρόσκαιρη βελτίωση αναμένουν οι μετεωρολόγοι για αύριο, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, με νέα επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη. Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, από την Τρίτη μάς έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, τα χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

ειδήσεις τώρακλειστά σχολείαΚακοκαιρία Ελπίςκακοκαιρίαπρόγνωση καιρούκαιρός