Ελλάδα|31.01.2022 10:59

Ατύχημα μαθητή σε εφημερία: Ενημέρωση για τη δίκη της εκπαιδευτικού

Newsroom

Για άλλη μία φορά βρισκόμαστε μάρτυρες μιας άδικης δίωξης εκπαιδευτικού (αυτή τη φορά στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα του 1ου Δ.Σ. Ν. Μουδανιών), για περιστατικό που συνέβη στην αυλή του σχολείου σε ώρα εφημερίας.

Η εκπαιδευτικός, ενώ βρισκόταν κανονικά στην υπηρεσία της στην αυλή του σχολείου, κατηγορείται αναίτια για ατύχημα μαθητή που συνέβη κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλείμματος.

Σύρεται λοιπόν άδικα ως κατηγορούμενη σε δίκη ενώ εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά της.

Η δικάσιμος ορίστηκε για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου κι ώρα 08:30 π.μ.

Στο ξεκίνημα της δίκης την Παρασκευή που μας πέρασε και παρουσία του δικηγόρου υπεράσπισης, όλων των μαρτύρων υπεράσπισης και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, η πολιτική αγωγή ζήτησε αναβολή της δίκης την οποία αποδέχθηκε το δικαστήριο. Ορίστηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης για τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Ένας επιπλέον χρόνος ταλαιπωρίας και ψυχικής εξουθένωσης για την εκπαιδευτικό παράλληλα με την ταλαιπωρία και την απουσία από τα διδακτικά της καθήκοντα, την ημέρα της δίκης, για τους μάρτυρες εκπαιδευτικούς και τη διωκόμενη.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χαλκιδικής, αφού ενημερώνει για το συμβάν και για την εξέλιξη της δίκης, σημειώνει :

«Το Δ.Σ. αφού συζήτησε το παραπάνω θέμα, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Να αναλάβει μαζί με τη Δ.Ο.Ε. τα δικαστικά έξοδα της συναδέλφισσας (40% από το Ταμείο Αγώνα του Συλλόγου μας και 60% από τη Δ.Ο.Ε.).
Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην ακροαματική διαδικασία.
Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στη συναδέλφισσα για την άδικη δίωξή της. Βρισκόμαστε δίπλα της, όπως και σε κάθε άλλο συνάδελφο που τυχόν βρεθεί στη θέση της.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια θίγει άδικα την ηθική, κοινωνική κι επαγγελματική μας υπόσταση.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στη συναδέλφισσα, δίνοντας νέο ραντεβού στήριξης σε ένα χρόνο, στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου. Ζητούμε τη δικαίωση της συναδέλφισσάς μας και καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια θίγει άδικα την ηθική, κοινωνική κι επαγγελματική μας υπόσταση».

Διαβάστε ακόμη στο alfavita.gr:

Μητρώο Επιμελητών βρεφών, νηπίων - Νταντάδες της γειτονιάς: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο

Η πρώτη ΕΤΗΣΙΑ Πανεπιστημιακή εξειδίκευση για το ΕΥ ΖΗΝ στα σχολεία

Χαλκιδικήειδήσεις τώραΔιώξηεκπαιδευτικόςσχολείο