Ελλάδα|31.01.2022 12:30

Πού οφείλεται η φωτιά σε λεωφορείο στην Παλλήνη – Καταγγελίες για συνεχείς βλάβες σε οχήματα από εργαζόμενους

Μαρία Λιλιοπούλου

Κάρβουνο έγινε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αττικής, το οποίο ανήκει σε αυτά που πραγματοποιούν αστική συγκοινωνία για λογαριασμό του ΟΑΣΑ το πρωί της Δευτέρας και ενώ μετέφερε επιβάτες.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, σήμερα το πρωί το λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή 314 «Στ. Δουκ. Πλακεντίας – Ραφήνα», παρουσίασε ηλεκτρολογική βλάβη με αποτέλεσμα να προκληθεί ανάφλεξη. Η φωτιά ξέσπασε ενώ το όχημα κινούνταν στην λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της οδού Πωγωνίου στην Παλλήνη.

Ο Οργανισμός κάνει λόγο για τέσσερις επιβάτες, αλλά άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του οχήματος βρίσκονταν περισσότεροι. Ευτυχώς τόσο οι επιβάτες όσο και ο οδηγός κατάφεραν να αποβιβαστούν εγκαίρως από το όχημα.

Κλιμάκιο του ΟΑΣΑ διενεργεί επιτόπου αυτοψία για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος, ενώ ο Οργανισμός προχωρά άμεσα στη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Για την κατάσταση των οχημάτων των ΚΤΕΛ, τα οποία έχουν αναλάβει συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΑ, έχουν ήδη υπάρξει πολλές καταγγελίες στο παρελθόν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), Θέμη Αμπλά: «Φτάνουν διαρκώς καταγγελίες στην Ομοσπονδία από εργαζομένους των ΚΤΕΛ για τις συνεχείς βλάβες που εμφανίζουν τα οχήματα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι δεν έχουν απολυμανθεί ποτέ από τότε που έφτασαν από το εξωτερικό, ενώ και σε αρκετούς οδηγούς οφείλονται μισθοί και δεν πληρώνονται υπερωρίες. Παράλληλα έχουμε καταγγελίες για μη παροχή μέσων ατομικής προστασίας από τον κορονοιό και μη ύπαρξης διαχωριστικού του οδηγού από τους επιβάτες», λέει στο «ethnos.gr» ο κ. Αμπλάς.

Να σημειωθεί ότι τα εν λόγω οχήματα αν και πλέον εκτελούν εδώ και πάνω από ένα χρόνο δρομολόγια της ΟΣΥ δεν έχουν ενταχθεί ακόμα στο σύστημα τηλεματικής στο σύνολό τους, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες προς την ΟΣΜΕ δεν υπάρχουν σε όλα επικυρωτικά μηχανήματα για τα εισιτήρια.

Νίκος Παππάς: Δώστε απαντήσεις για το λεωφορείο που έγινε κάρβουνο ενώ μετέφερε επιβάτες

Απαντησεις για το λεωφορείο που έγινε κάρβουνο, ενώ μετέφερε επιβάτες ζητά από τον ΟΑΣΑ και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ο αρμοδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «ακόμα ένα επικίνδυνο δρομολόγιο, ακόμα μία πληγή από την πολιτική των κυρίων Μητσοτάκη και Καραμανλή στις αστικές συγκοινωνίες τα τελευταία 2,5 χρόνια» και ζητά απαντήσεις σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα:

·         Ποιο είναι το ιστορικό συντήρησης και βλαβών του συγκεκριμένου οχήματος;

·         Τι δεν έγινε με το συγκεκριμένο όχημα;

·         Ποιες διασφαλίσεις έχετε λάβει από τα ΚΤΕΛ και τους ιδιώτες για την κατάσταση των οχημάτων κατά την ενοικίασή τους;

ΟΣΥφωτιάΟΑΣΑΚΤΕΛειδήσεις τώραλεωφορείο