Ελλάδα|01.02.2022 17:27

Δίκη 16χρονης μητροκτόνου στην Αγία Βαρβάρα: Έγινε μεταγωγή χωρίς τεστ κορονοϊού

Σοφία Φασουλάκη

Κεκλεισμένων των θυρών άρχισε στο Εφετείο η δίκη για τη δολοφονία της 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα τον Νοέμβριο του 2020.

Κατηγορούμενοι στο εδώλιο, η 16χρονη κόρη της ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία της 50χρονης και οι δύο φίλοι της 17 ετών, ως φυσικοί αυτουργοί.  

Λίγα λεπτά αφότου είχε αρχίσει την απολογία της, η 16χρονη είπε στους δικαστές ότι δεν αισθάνεται καλά και πως δεν μπορεί να συνεχίσει.

Όταν η πρόεδρος τη ρώτησε εάν υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό πριν γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων κι εκείνη απάντησε αρνητικά, επικράτησε ένταση στο δικαστήριο με τους δικηγόρους να διαμαρτύρονται ότι δε λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η ανήλικη κατηγορούμενη υποστήριξε ότι δεν είναι εμβολιασμένη και η δίκη διεκόπη για τις 28 Φεβρουαρίου.

Η απολογία της 16χρονης

Λίγο νωρίτερα, στην αρχή της απολογίας της, η ανήλικη φέρεται να αναφέρθηκε στις κακές σχέσεις που είχε με τη μητέρα της, ενώ αναφέρθηκε και στον πατέρα της τον οποίο έχασε. «Με τον πατέρα μου είχα την πιο κοντινή σχέση, τον οποίο έχασα από καρκίνο δύο χρόνια πριν από το συμβάν. Μετά το θάνατο του πατέρα μου οι σχέσεις με τη μητέρα μου δεν ήταν οι καλύτερες». Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι μητέρες των δύο ανήλικων αγοριών και δύο γείτονες.

Κορονοϊόςειδήσεις τώραδίκηΑγία Βαρβάραμητροκτόνος16χρονη