Ελλάδα|03.02.2019 12:52

Καλαμάτα: Αποκαλύψεις για την τραγωδία στην ταβέρνα με τους τρεις νεκρούς

Newsroom

Τρεις γυναίκες νεκρές και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε ταβέρνα στην Καλαμάτα, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινότητα και προκαλώντας σοκ σε όλη την Ελλάδα. 

Τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν πως η τραγωδία οφείλεται στην αλλαγή φιάλης υγραερίου, η οποία και προκάλεσε έκρηξη, με τη φλόγα να φτάνει στα έξι μέτρα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στον Alpha, η σύζυγος του ιδιοκτήτη φαίνεται ότι πήρε μια μεγάλη φιάλη των 20 λίτρων και προσπάθησε να αλλάξει τις μπουκάλες. Όλες οι εστίες στην κουζίνα ήταν ανοιχτές, υπήρχε δηλαδή φλόγα. Η καινούργια φιάλη είχε διαρροή, η οποία ερχόμενη σε επαφή με τη φλόγα στις εστίες της κουζίνας προκάλεσε το κακό. Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. 

Δύο εργαζόμενες της ταβέρνας «Διόνυσος», ηλικίας 53 και 46 ετών, καθώς και η σύζυγος του ιδιοκτήτη 53 ετών έχασαν τη ζωή τους. Στο Γενικό Νοσοκομείο στην Καλαμάτα διακομίσθηκε επίσης ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με εγκαύματα και σε κατάσταση σοκ καθώς και μια ακόμα 27χρονη εργαζόμενη με ελαφρά τραύματα.

T

Το συμβάν έλαβε χώρα περίπου στις 21:00 του Σαββάτου, όταν στο κατάστημα υπήρχαν γύρω στα 20 άτομα. Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, προσπάθησε να απεγκλωβίσει τις τρεις γυναίκες που καίγονταν ζωντανές αλλά δεν μπορούσε να μπει στην κουζίνα, εξαιτίας της μεγάλης φλόγας. Στην απόγνωσή του, άρπαξε μια βαριοπούλα και προσπάθησε να γκρεμίσει τον τοίχο για να σώσει τις γυναίκες αλλά δεν τα κατάφερε. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

έκρηξηνεκροίταβέρναΚαλαμάτα