Ελλάδα|03.02.2022 13:20

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Βαρύτατες κατηγορίες στον 23χρονο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime news
Intime news
Motion team
Motion team
Motion team

Βαρύτατες κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 23χρονο που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο 23χρονος, κατηγορείται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Επίσης, ο εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη και για πλημμελήματα, μεταξύ άλλων για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων που εμπίπτουν στις διατάξεις του αθλητικού νόμου καθώς για οπλοχρησία και οπλοφορία.

Ο 23χρονος πήρε προθεσμία να απολογηθεί για το μεσημέρι της προσεχούς Πέμπτης. Σε βάρος του σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό.

Στο μεταξύ, εξιτήριο από τη Δ' χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» παίρνουν σήμερα τα δύο νεαρά παιδιά που τραυματίστηκαν στη φονική επίθεση.

ΕΛ.ΑΣ για δολοφονία Άλκη: «Βγήκαν για καταδρομική επίθεση - Όποιον έβρισκαν θα τον σκότωναν»

Έρευνα πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στο σπίτι του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία, ενώ το κινητό του τηλέφωνο έχει ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως στοιχείο διερεύνησης αποτελούν οι κλήσεις που έγιναν από το κινητό μια ώρα πριν και αμέσως μετά τη δολοφονία.

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης. Να σημειωθεί ότι στο αυτοκίνητο του 23χρονου βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής έρευνα των Αρχών δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως οι δράστες γνώριζαν το θύμα. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για μια καταδρομική και δολοφονική ενέδρα.

Θεοδωρικάκος: Θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, άφησε υπαινιγμούς για ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, ακόμη και εντός της ημέρας.

«Κάθε ώρα που περνάει με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου, θα έχουμε σοβαρότατες εξελίξεις, η ΕΛΑΣ έχει ακόμα περισσότερα δεδομένα» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

«Είναι χρέος τιμής να βρει η ΕΛΑΣ όλους τους δράστες, να αποδοθεί Δικαιοσύνη και η κοινωνία να γνωρίζει ότι η ΕΛΑΣ ξέρει και μπορεί και κάνει τη δουλειά της και λειτουργούν οι θεσμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Ήταν τραγική απώλεια ένα νέο παιδί, αξιόλογο, ένας 19χρονος φοιτητής, δεν υπήρχε κανένας λόγος να χάσει την ζωή του και να τον χάσουν οι γονείς τους… οφείλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη είναι στοίχημα για την ΕΛΑΣ να βρεθούν οι ένοχοι» τόνισε.  Για τον φερόμενο ως δολοφόνο σχολίασε ότι «ο συγκεκριμένος έχει δικαστήριο μπροστά του, το 2022 για βαρύ τραυματισμό που προκάλεσε προ 3 ετών».

Οικονόμου για δολοφονία Άλκη: Αναλαμβάνουμε δράση κατά της οπαδικής βίας

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξέφρασε τη λύπη του για το τραγικό περιστατικό. Η ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκε ταχύτατα και συνέλαβε τον 23χρονο ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.

«Η ΕΛ.ΑΣ. έδρασε άμεσα και πολύ γρήγορα κατάφερε να οδηγήσει πολύ γρήγορα στη Δικαιοσύνη τον βασικό ύποπτο. Στη συνέχεια θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης και θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν διασυνδέσεις με άλλα βίαια περιστατικά. Έχουμε λάβει μία σειρά πρωτοβουλίες για την οπαδική βία και θα συνεχίζουμε ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο, ανάφερε, ενώ σχολίασε ότι όντως καθυστέρησε η Δικαιοσύνη στην υπόθεση του 23χρονου».

εισαγγελέαςδολοφονίαΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραΆλκης Καμπανός