Ελλάδα|05.02.2022 21:42

Μαρτυρία 23χρονου στο Open για αναίτια επίθεση για οπαδικούς λόγους - «Δεν μπορούσα ούτε να μασήσω»

Newsroom

Ο Νίκος Κωνσταντίνου έχασε τον γιο του Νάσο Κωνσταντίνου από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο Open με αφορμή τη δολοφονία του Άλκη και συγκλονίζει. «Είναι κρίμα να χάνουμε τα παιδιά μας εξαιτίας των ομάδων», λέει χαρακτηριστικά. «Όλα ξεκινούν από το κράτος, όταν δεν έχεις τη νομοθεσία να καταστείλεις τη βία, όταν δεν τιμωρείς αυτούς που φέρονται με βία, όταν οι τιμωρίες είναι χάδια για αυτούς τους ανθρώπους, πώς μπορείς να εξαλείψεις τη βία;» διερωτάται.

«Σας παρακαλώ σταματήστε»

Ο 23χρονος Νίκος Νούλας είναι ένα ακόμη θύμα της ωμής βίας. Όπως περιγράφει στο OPEN, ο 23χρονος Νίκος Νούλας πριν περίπου ένα μήνα, δύο νεαροί τον ξυλοκόπησαν βάναυσα και κραύγαζαν συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

«Τους παρακάλεσα να σταματήσουν. Το ίδιο ζήταγε και ο Άλκης , απλά να σταματήσουν οι άλλοι «σας παρακαλώ σταματήστε». Κι έγω αυτό είπα. Δεν προκάλεσα κανέναν. Συνέχιζαν να χτυπάνε στο κεφάλι, μόνο στο κεφάλι. Moυ ρίχνουν μια μπουνιά στο πρόσωπο, λέω ήρεμα να σταματήσουν, δεν ανταπαντώ αμέσως. Ρίχνουν δεύτερη, τρίτη ξέφυγε το πράγμα άρχισα να ζαλίζομαι έπεσα κάτω χτύπησα και το κεφαλι μου στο πεζοδρόμιο , συνέχιζαν να με χτυπημανε με μπουνιές και με κλωτσιές και να φωνάζουν και βρισιές και υποστηρικτικά προς την ομάδα τη δικιά τους».

Τα σημάδια μπορεί με το χρόνο να έχουν επουλωθεί, όμως οι πληγές και ο φόβος έχουν ριζώσει στη ψυχή του. «Δεν μπορούσα για μερικές μέρες ούτε καν να μασήσω ούτε να κάνω την οποιαδήποτε έκφραση στο πρόσωπό μου , ήμουν πρησμένος φουλ γύρω γύρω. Σαφως θα μπορούσα να είχα παθει χειρότερα, θα μπορούσα να είχα πάθει διασειση που είναι το λιγότερο . Το τι χωρίζει και τον κάθε εμένα από και λεει τι έγινε από τον Άλκη και τον καθε δολοφονηθέντα είναι καθαρά η τύχη», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος πηγαινει στο γήπεδο, χωρίς να ασχολείται με οπαδικά θέματα, ούτε είναι ενταγμένος σε κάποιο σύνδεσμο. Για την αναίτια επίθεση που δέχτηκε έχει υποβάλλει μήνυση κατ αγνώστων επιζητώντας την τιμωρία των δραστών.

χούλιγκανδολοφονίαειδήσεις τώραοπαδική βίαβίαξυλοδαρμόςΆλκης Καμπανός