Ελλάδα|31.10.2018 19:34

Το άγχος πρόδωσε τον οδηγό της Mercedes με τα 3,5 κιλά κοκαϊνης

Newsroom

Σε ειδική κατασκευή που έκανε στην μπαταρία της πολυτελούς Mecedes που οδηγούσε, έκρυψε 3,5 κιλά καθαρής κοκαΐνης, 46χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς από Αλβανούς τελωνειακούς και αστυνομικούς. Οι αρχές της γειτονικής χώρας ερευνούν τώρα αν ο διακινητής, που κατάγεται από το Φίερι, είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος μεταφοράς και εμπορίας μεγάλων ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προορισμός της κοκαΐνης ήταν η Αθήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αλβανικές αρχές κατάσχουν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών πριν μπουν στο ελληνικό έδαφος. Πριν από λίγο καιρό μπλοκάρισαν ένα κιλό καθαρής ηρωίνης που είχε... συσκευαστεί και πάλι στο Φίερι και προορίζονταν για την Αθήνα, ενώ οι δύο Αλβανοί διακινητές που συνελήφθησαν τότε κατέθεσαν ότι θα την πουλούσαν 40.000 ευρώ.

Ο 46χρονος Αλβανός οδηγούσε μια πολυτελή Mercedes Benz και έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένος και νευρικός όταν αργά το βράδυ της Τρίτης έφτασε στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς-στο αλβανικό έδαφος. Βιαζόταν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για να φύγει, αλλά το ειδικό μηχάνημα της αστυνομία “χτύπησε κόκκινο” και αποφασίστηκε το Ι.Χ. να γίνει “φύλλο και φτερό”, ενώ ο οδηγός κρατήθηκε σε χώρο του τελωνείου.

Σε ειδική κρύπτη που κατασκευάστηκε δίπλα στην μπαταρία του αυτοκινήτου βρέθηκαν δύο μεγάλες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν 3.545 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα πώς βρέθηκαν εκεί τα ναρκωτικά, οι αλβανικές αρχές ωστόσο αναζητούν την διαδρομή της κοκαΐνης και τους συνεργούς του, για το λόγο αυτό έχει επιληφθεί η κεντρική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών στα Τίρανα. Το Φίερι, θεωρείται ένα από τα κέντρα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς από εκεί φεύγουν ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης για την Ευρώπη και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν από μερικά χρόνια εντοπίστηκε στο χωριό Λάμπινοτ της περιοχής Ελμπασάν το μεγαλύτερο “εργαστήριο” επεξεργασίας και διακίνησης σκληρών ναρκωτικών της Αλβανίας και ένα από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων, που μάλιστα στεγάζονταν σε χώρο πρώην στρατοπέδου. Κατά την έφοδο της αστυνομίας κατασχέθηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι υπήρχε άμεση επικοινωνία των διακινητών, καθώς και παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης στο Φίερι.

Μεταξύ των 10 συλληφθέντων ήταν δύο Κολομβιανοί και ένας Τούρκος που βρισκόταν την ώρα εκείνη στο χώρο, ενώ την επιχείρηση οργάνωσαν οι επίλεκτες δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας σε συνεργασία με την Interpol και την Europol. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ναρκωτικά έφταναν αναμεμειγμένα με...φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής και στο “εργαστήριο” γινόταν ο διαχωρισμός τους. Ήταν τόσο καλά οργανωμένο και εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα και τεχνογνωσία, ενώ στη συνέχεια η κοκαΐνη κατέληγε σε χώρες της Κεντρική

ναρκωτικάκοκαΐνη