Ελλάδα|06.02.2022 11:25

Δολοφονία Άλκη: «Τελειώσατε, τον καθαρίσατε;» φώναζαν μεταξύ τους οι δράστες

Newsroom

Σοκ προκαλεί νέα μαρτυρία για την ενέδρα θανάτου οπαδών σε βάρος του 19χρονου Άλκη και φίλων του στη Θεσσαλονίκη.
«Τελειώσατε, τον καθαρίσατε;» φώναζαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας μπροστά στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος.

«Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω, βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι, 6-7 άτομα με κοντάρια να κυνηγούν τα παιδιά. Το ένα το καημένο ήταν έτρεχε, το άλλο κρύφτηκε. Άκουγα τη φωνή του που φώναζε "φτάνει, μην με χτυπάς άλλο, μην με χτυπάς άλλο"», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 η ένοικος της πολυκατοικίας.

«Μετά φωνάζουν κάτι αχαρακτήριστοι “εντάξει, τελειώσατε, τον καθαρίσατε; Στ' αμάξι και φύγαμε”, αυτά ήταν τα λόγια τους. Οργανωμένοι εγκληματίες», συμπλήρωσε η γυναίκα. «Τη φωνή του μέσα στα αυτιά μου την έχω…», συμπλήρωσε αναφερόμενη στον 19χρονο Άλκη.

Που εστιάζουν οι αρχές

Στις καταθέσεις των δύο φίλων του Άλκη για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη εστιάζουν οι αρχές, παράλληλα με την έρευνα στο διαθέσιμο οπτικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, αυτό που μπορεί να δώσει στην ΕΛ.ΑΣ περισσότερες πληροφορίες είναι οι περιγραφές και καταθέσεις των δύο νεαρών που βρίσκονταν μαζί με τον 18χρονο και τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα της ομάδας 12 - 15 ατόμων.

Μάλιστα ο ένας από τους δύο αναγνώρισε τον 23χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί.

Έτσι η έρευνα αναμένεται να εστιάσει σε κρίσιμα ερωτήματα όπως ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε η ομάδα των δολοφόνων και αν υπήρχε διάκριση ρόλων, εάν δηλαδή υπήρχε κάποιος ο οποίος τη στιγμή της δολοφονίας, κατάλαβαν ότι έδινε τις εντολές και κάποιοι άλλοι εκτελούσαν, δηλαδή αν είχε τα χαρακτηριστικά αρχηγικής οργανωμένης δομής.

Όπως ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου, οι Αρχές δεν εστιάζουν μόνο στο να εντοπίσουν ποιοι ήταν οι δολοφόνοι και ποιοι ήταν στο σημείο αλλά και αν λειτούργησαν ως εγκληματική οργάνωση με αρχηγό, υπαρχηγό και επιχειρησιακούς.

Άρχισε να μιλά ο 23χρονος

Την ίδια ώρα, ο 23χρονος που συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη άρχισε να μιλά.

Αν και αρχικά δεν απαντούσε στους αστυνομικούς, τώρα προετοιμάζει την απολογία του προς τον ανακριτή και παραδέχεται πως ήταν εκεί όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος, αλλά όχι και ότι συμμετείχε ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ως την απολογία του, ο 23χρονος φαίνεται πως άλλαξε στάση, παραδέχεται πως βρισκόταν στο σημείο, ωστόσο αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του 19χρονου.

«Ήμουν στο σημείο της δολοφονίας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Όμως δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία του άτυχου νεαρού, ούτε με τον τραυματισμό των φίλων του. Δεν κρατούσα μαχαίρι. Δεν ήρθα σε επαφή με τα θύματα της επίθεσης», υποστήριξε.

Παράλληλα, οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

Σε αυτό το πλαίσιο αναζήτησαν για κατάθεση έναν 20χρονο, ο οποίος ήταν δράστης παρόμοιας επίθεσης στην ίδια περιοχή το 2019 μαζί με τον 23χρονο και σε βάρος του εκκρεμεί δίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός την Πέμπτη, τρεις μέρες μετά τη δολοφονία ταξίδεψε στην Αλβανία, από όπου κατάγεται και η αστυνομία ερευνά αν σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη.

δράστεςΘεσσαλονίκηοπαδική βίαμαρτυρίαδολοφονίαΆλκης Καμπανόςειδήσεις τώρα