Ελλάδα|07.02.2022 10:29

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Απολογείται ο 23χρονος - Άνοιξαν στόματα μετά τις συλλήψεις

Newsroom

Ακόμα δύο πρόσωπα για τα οποία έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης αναζητούν οι Αρχές, την ώρα που οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη περνούν την πόρτα του ανακριτή. Σήμερα, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος, απολογείται κατηγορούμενος για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Τα τελευταία 24ωρα οι Αρχές συνέλεξαν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τα επιπλέον πρόσωπα και το απόγευμα της Κυριακής χειροπέδες πέρασαν σε οκτώ από αυτούς. Πρόκειται για νεαρά άτομα ηλικίας 19 ως 23 ετών, που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Αλκη Καμπανού και των φίλων του, ωστόσο δεν ήταν άγνωστα στην Αστυνομία. Τρεις από τους συλληφθέντες, φέρονται να παραδέχονται πως ήταν παρόντες στη δολοφονική επίθεση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σε ανακριτή και εισαγγελέα οι 9 συλληφθέντες

Τα πρόσωπα που περνούν σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα είναι επτά Έλληνες κι ένας Αλβανός, ηλικίας 20 έως 23 ετών, η εμπλοκή των οποίων στο άγριο έγκλημα προέκυψε από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αναζητούν άλλους δύο

Οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης αναζητούν δύο ακόμη πρόσωπα για εμπλοκή στην υπόθεση. Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται 20χρονος Αλβανός ο οποίος έχει διαφύγει στην πατρίδα του και υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Με δήλωσή του, μόλις έγιναν γνωστές οι συλλήψεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε την «άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία». Ο υπουργός σημείωσε πως πρέπει «να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Εντάξει, τελειώσατε, τον καθαρίσατε;» - Σοκάρουν οι διάλογοι μετά τη δολοφονία του Άλκη

Σοκ προκαλεί νέα μαρτυρία για την ενέδρα θανάτου οπαδών σε βάρος του 19χρονου Άλκη και φίλων του στη Θεσσαλονίκη.
«Τελειώσατε, τον καθαρίσατε;» φώναζαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας μπροστά στην οποία άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος.

«Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω, βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι, 6-7 άτομα με κοντάρια να κυνηγούν τα παιδιά. Το ένα το καημένο ήταν έτρεχε, το άλλο κρύφτηκε. Άκουγα τη φωνή του που φώναζε "φτάνει, μην με χτυπάς άλλο, μην με χτυπάς άλλο"», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 η ένοικος της πολυκατοικίας.

«Μετά φωνάζουν κάτι αχαρακτήριστοι “εντάξει, τελειώσατε, τον καθαρίσατε; Στ' αμάξι και φύγαμε”, αυτά ήταν τα λόγια τους. Οργανωμένοι εγκληματίες», συμπλήρωσε η γυναίκα. «Τη φωνή του μέσα στα αυτιά μου την έχω…», συμπλήρωσε αναφερόμενη στον 19χρονο Άλκη.

Θεσσαλονίκηδολοφονίαειδήσεις τώραΆλκης Καμπανόςσυλλήψεις