Ελλάδα|07.02.2022 21:50

Χανιά: Συνελήφθησαν οι τρεις από τους πέντε κρατούμενους που απέδρασαν

Ευλαμπία Ρέβη

Τρεις από τους πέντε κρατούμενους βαρυποινίτες που δραπέτευσαν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστούν οι άλλοι δύο.

Αναλυτικότερα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν βραδινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Ηράκλειο Κρήτης, οι τρεις από τους πέντε κρατούμενους, που είχαν αποδράσει πρωινές ώρες σήμερα από τα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ηρακλείου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο δραπετών συνεχίζονται.

Είχαν κλέψει αυτοκίνητο και έφεραν μαχαίρι και ναρκωτικά

Οι τρεις συλληφθέντες βρέθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου πίσω από το δημαρχείο της πόλης. Πρόκειται για έναν 43χρονο Αλβανό που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, οπλοφορία, κλοπές αλλά και ληστείες η μία από τις οποίες ήταν θανατηφόρα. Ο δεύτερος συλληφθείς είναι 32χρονος Αλβανός που έχει καταδικαστεί για ληστεία, ενώ ο τρίτος έχει καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών.

Πάνω τους βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνη και κάνναβη), ενώ έφεραν και μαχαίρι. Μάλιστα είχαν κλέψει και ΙΧ φορτηγό από τις Σίσες το οποίο βρέθηκε.

Άφαντος παραμένει ακόμα ο 35χρονος Πακιστανός που είναι καταδικασμένος τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονίες και ο 34χρονος Αλβανός για ναρκωτικά.

Το χρονικό της απόδρασης

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές Αρχές της Κρήτης το πρωί της Δευτέρας μετά την απόδραση πέντε σκληρών κακοποιών από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων. Οι κακοποιοί είχαν μεταφερθεί από τον Κορυδαλλό και κρατούνταν στα Χανιά, για να μεταφερθούν στις φυλακές.

Και οι πέντε κακοποιοί είχαν καταδικαστεί για βαριά αδικήματα. Πρόκειται για έναν 35χρονο πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί τρεις φορές ισόβια για ανθρωποκτονία, έναν 43χρονο αλβανικής καταγωγής καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, θανατηφόρα ληστεία, κλοπές και οπλοφορία, για έναν 32χρονο επίσης αλβανικής καταγωγής που έχει καταδικαστεί για ληστεία και άλλους δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής 34 και 22 ετών που έχουν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις που συνελήφθησαν είναι αλβανικής καταγωγής 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνδρες κατάφεραν να διαφύγουν από ένα μικρό παραθυράκι τουαλέτας.

ΚρήτηφυλακήΧανιάαπόδρασηειδήσεις τώρα