Ελλάδα|08.02.2022 19:00

Νίκος Κάτσικας: Ομολόγησε ο δράστης το στυγερό έγκλημα - Τι ανέφερε στην κατάθεσή του

Newsroom

Θύμα δολοφονίας ο δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στο Κάιρο, καθώς ομολόγησε ο δράστης.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης, αιγύπτιος διανομέας ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να δήλωσε στις αιγυπτιακές αρχές, γνωρίστηκε με τον έλληνα δημοσιογράφο σε εστιατόριο του Καΐρου όπου εργαζόταν και μετέβη στο σπίτι του μετά από πρόκληση του θύματος. Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι μετά από διένεξη με τον Νικόλαο Κάτσικα τον μαχαίρωσε και στη συνέχεια αφού αφαίρεσε, όπως ομολόγησε, χρηματικό ποσό, αποχώρησε από το σπίτι. 

Την ίδια σύμφωνα με την  Εισαγγελία του Καΐρου, η σορός του δολοφονημένου δημοσιογράφου παραδόθηκε στην ελληνική πρεσβεία μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας.

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Κάτσικα έγινε γνωστή την περασμένη Κυριακή με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συλλυπητήρια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για το θάνατο του δημοσιογράφου, Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές Αρχές για τη διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Ποιος ήταν ο Νικόλαος Κάτσικας

Ο Νίκος Κάτσικας είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1966 και είχε καταγωγή από τον Πειραιά. Εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από τον Σεπτέμβριο του 2016, και στην ιστορική εφημερίδα «Φως» του Καΐρου από τη δεκαετία του 2000 (ανέλαβε και εξέδωσε 550 φύλλα από τα 700 περίπου που συνολικά μετράει η συγκεκριμένη έκδοση).

Αρχισυντάκτης της εβδομαδιαίας έκδοσης «Νέο Φως» του Καΐρου (συνέχεια του ιστορικού Φωτός), της μηνιαίας έκδοσης «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «Πυραμίς».

Εργαζόταν με πείσμα και πάθος με στόχο τη διατήρηση του ρόλου των Αιγυπτιώτικων ΜΜΕ ως «γέφυρας του Ελληνισμού που παρεπιδημεί στην αγαπημένη μας Χώρα του Νείλου με την ακόμα πιο αγαπημένη Μητέρα Πατρίδα», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο φωτογραφικό λεύκωμα «150 χρόνια Ελληνικός Τύπος στη Χώρα του Νείλου», το οποίο εκδόθηκε το 2016 και την επιμέλειά του είχε ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Ήταν αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ήταν πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, ενώ χειροθετήθηκε το 2006 Άρχοντας Πρωτοψάλτης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο, τον οποίο έχει ακολουθήσει σε πλείστες ποιμαντικές επισκέψεις στην Αφρική. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

δημοσιογράφοςειδήσεις τώραΑίγυπτοςνεκρόςΓιάννης Οικονόμουδολοφονία