Ελλάδα|09.02.2022 12:29

Θάνατοι ηλικιωμένων σε Γηροκομείο στα Χανιά: Επτά συλλήψεις

Newsroom

«Χιονοστιβάδα» εξελίξεων έρχεται στην πολύκροτη υπόθεση του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στα Χανιά ο οποίος είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα τον Απρίλιο του 2021 μετά από καταγγελίες για κακοποίηση των τροφίμων και για «περίεργους» μαζικούς θανάτους ηλικιωμένων οι οποίοι έφεραν πανομοιότυπα ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δικαστικές αρχές έχουν εκδόσει τις  τελευταίες ημέρες εντάλματα σύλληψης εμπλεκομένων με την υπόθεση από την πλευρά του γηροκομείου και συγκεκριμένα ιδιοκτητών, υπευθύνων, του γιατρού, νοσηλευτών και εργαζομένων.

Μάλιστα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αιφνιδιαστικά πραγματοποιήθηκαν έφοδοι αστυνομικών στα σπίτια των εμπλεκομένων και έγιναν μέχρι τώρα συλλήψεις επτά ατόμων.

Εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  εντός αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, αν και υπάρχει η έντονη αντίδραση των πληρεξούσιων δικηγόρων του οίκου ευγηρίας που κάνουν λόγο για πρωτοφανή ενέργεια που παραβιάζει την ποινική δικονομία, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και δεν είναι δυνατόν να απευθύνονται κατηγορίες και να εκδίδονται εντάλματα σύλληψης.

Η ογκώδης 400σέλιδη δικογραφία περιλαμβάνει πέντε τουλάχιστον κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα και πληθώρα πλημμελημάτων.

Η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα την άνοιξη του 2021, αρχικά είχε εστιάσει στους θανάτους ηλικιωμένων από την αρχή του 2020 μέχρι τον Μάρτιο του 2021 και  πλέον επεκταθεί προς τα πίσω χρονικά και στην περίοδο 2015-2019. ΄

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάνω από 80 υποθέσεις θανάτων μόνο για τον πρώτο ενάμιση χρόνο που ζητήθηκαν στοιχεία από τα ληξιαρχεία και τα νοσοκομεία, ενώ μετά τη διεύρυνση της έρευνας ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να φτάσει τις εκατοντάδες

θάνατοισυλλήψειςΓηροκομείοειδήσεις τώραΧανιά