Ελλάδα|09.02.2022 12:47

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Νέες φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος

Newsroom

Νέες φωτογραφίες από τον τόπο του εγκλήματος έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη στυγερή δολοφονία με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για φωτογραφίες από την αυτοψία που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος ήταν γεμάτος αίματα. Γάντια, ένα αναψυκτικό, ένα κράνος, ένα ρόπαλο κι ένα μαχαίρι ήταν μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συγκλονιστική κατάθεση

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση φίλου του Άλκη για τη στιγμή της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου.

Ο φίλος του 19χρονου αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Είχα βάλει τα χέρια μου στα πλευρά μου όταν άρχισαν να μας χτυπούν. Αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα με κάρφωσέ τρεις φορές στο αριστερό μου ποδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει βοήθεια δεν μπορώ πονάω. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω του να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου, αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μια ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσέ και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά. Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη κι αυτή έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Πλαστήρα. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα πόδια του και προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε».

Δολοφονία Άλκη: Απολογούνται δύο κατηγορούμενοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία στην ανακρίτρια δύο κατηγορούμενων για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται δύο άτομα, έναν ελληνικής και έναν αλβανικής υπηκοότητας, οι οποίοι επέβαιναν στο λευκό CITROEN C3, του οποίου οδηγός ήταν ο 23χρονος τον οποίο έχουν στο στόχαστρο οι Αρχές.

Ο αλβανικής υπηκοότητας πολίτης, φέρεται ότι μαχαίρωσε στο πόδι και τραυμάτισε έναν από τους φίλους του Άλκη, ενώ ο Έλληνας φέρεται πως συμμετείχε στην επίθεση.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα. Το πρωί ζήτησε και έλαβε προθεσμία ο 25χρονος αποκαλούμενος «Αθηναίος», τον οποίο οι υπόλοιποι φέρεται να φωτογραφίζουν ως δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ρίξει το βάρος των ερευνών τους στο να εντοπίσουν τον ακριβή ρόλο του καθενός από τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν τον τρόπο και τα μέσα να καταλάβουν ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός από τους συλληφθέντες.

Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα για τον 20χρονο στην Αλβανία

Την ίδια ώρα στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει φτάσει το  διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του νεαρού 20χρονου υπήκοου Αλβανίας που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Παναγιώτης Μπάρκας, χθες επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας  η άφιξη του εντάλματος και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν  από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν  κάποια ενημέρωση.

Τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έδωσαν μεγάλη έκταση στο γεγονός  Απλώς  αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα διότι την επικαιρότητα απασχολούν μεγάλα γεγονότα όπως είναι η δίκη για την καθαίρεση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή της ΕΡΤ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει. Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες .

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία βασίστηκε όχι μόνο στα όσα εντόπισαν οι αστυνομικοί αλλά και στη μαρτυρία του 23χρονου ο οποίος ήταν ο πρώτος έσπασε και στην ουσία έδωσε και όλους τους υπόλοιπους. Με βάση τα όσα καταθέτει στη δικογραφία ο ίδιος και συγκεκριμένα στο διαβιβαστικό της, περιγράφεται το πώς ακριβώς έγινε τόσο η δολοφονία του 19χρονου αλλά και η επίθεσή τους φίλους του, όπως μετέδωσε το OPEN.

Όταν βγήκαν από το Polo, τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε;», και αυτοί απάντησαν «Άρης». Ταυτόχρονα βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν τα σκαλιά της οικοδομής. Από τους πέντε οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας και στη συνέχεια στους άλλους τρεις, όρμησαν αυτοί που επέβαιναν στο Polo.

Πώς προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους

Παράλληλα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς προσπάθησαν οι δράστες να εξαφανίσουν τα ίχνη τους οι δράστες.  «Το αριστερό χέρι του G. είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα και μέσα στο αυτοκίνητο. Γι' αυτόν τον λόγο, έβγαλε από το αυτοκίνητο τα πλατοκαθίσματα και τα πέταξε σε ένα κάδο λίγο παραπάνω από το σημείο που είχε παρκάρει. Σε συνομιλία του με τον Τ είπε ότι ο G λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο, αναφέρεται στη δικογραφία. .

Παράλληλα γίνεται αναφορά στον οπλισμό με το οποίο έφτασαν στο σημείο όπου και προκύπτει ότι δράστες κατείχαν τρία μαχαίρια ένα δρεπάνι τέσσερα σιδερολοστούς καθώς επίσης και ένα στυλιάρι

Κάποια στιγμή ένας από τους κατηγορούμενους πήρε τηλέφωνο τον 23χρονο αλβανικής καταγωγής ο οποίος μάλιστα όπως αναφέρεται στη δικογραφία είναι αυτός ο οποίος είχε περισσότερες επαφές με τις μικρότερες ηλικίες των χούλιγκανς Θεσσαλονίκη και του είπε ότι ήθελαν να κάνουν μία καταδρομική και πόσους νεαρούς χούλιγκαν είχε στη διάθεσή του εκείνη την ώρα.

Εκείνος τους απάντησε ότι δεν έχω πάρα πολλούς αλλά δεν πειράζει μπορούμε να ξεκινήσουμε και να πάμε μόνοι μας.

Το αυτοκίνητο από το οποίο κατέβηκαν οι δράστες

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, σε σχέση με το αυτοκίνητο από το οποίο επέβαιναν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, στο βίντεο - ντοκουμέντο, εμφανίζονται δύο αυτοκίνητα τα οποία σταθμεύουν σε κεντρικό δρόμ. Το τρίτο αυτοκίντο, ένα Polo, το οποίο δε φαίνεται είναι το όχημα που είχε πάρει μέρος στη δολοφονική ενέργεια και το οποίο έστιψε στο στενό μπροστά στον Άλκη και τους φίλους του και απο το οποίο κατέβηκαν οι δράστες. 

εισαγγελέαςΘεσσαλονίκηειδήσεις τώραΆλκης Καμπανόςδολοφονία