Ελλάδα|10.02.2022 14:33

Παραδόθηκε ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Newsroom

Παραδόθηκε στην Κορυτσά ο 20χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού που είχε διαφύγει στην Αλβανία. Σημειώνεται πως σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ ο δικηγόρος του, είχε προαναγγείλει το πρωί την εν λόγω εξέλιξη. Ο 20χρονος απηύθυνε αίτημα να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη ώστε να συλληφθεί και να δικαστεί στη χώρα μας.

Η πρώτη δήλωση του 20χρονου

«Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια γι το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», ήταν τα πρώτα λόγια του 20χρονου, αφότου ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του.

Πώς πείστηκε ο 20χρονος να παραδοθεί

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος του 20χρονου, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πείστηκε να παραδοθεί κατόπιν επικοινωνίας με την οικογένειά του.

Έπειτα, ο δικηγόρος, επικοινώνησε με τον εντολέα του και δήλωσε μιλώντας στο ethnos.gr: Έχει την πρόθεση να παραδοθεί στην Αλβανία, να συλληφθεί και να ακολουθηθεί η διαδικασία έκδοσης. Θα συναινέσει για να ρθει στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Κατάλαβε ότι είναι μονόδρομος να αντιμετωπίσει την υπόθεση. Έχει επιχειρήματα και δεν είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Επέβαινε το μοιραίο βράδυ στο λευκό αυτοκίνητο, το Citroen».

Ο 20χρονος κατάφερε να διαφύγει στις 00:40 μετά τα μεσάνυχτα της 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 24 ώρες μετά το έγκλημα, από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι στενός φίλος του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία και είχε συλληφθεί πρώτος. 

Αρνείται εμπλοκή στη δολοφονία ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής

Σε μια παράλληλη εξέλιξη,  21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής που απολογείται ενώπιον της 7ης ανακρίτριας αρνείται τη  δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη με το δρεπάνι. Μέσω του δικηγόρου του ανέφερε πως : «πράγματι κατείχε το δρεπάνι, όμως δεν έχει χτυπηθεί κανένας με το δρεπάνι αλλά με άλλο μέσο». 

«Έχω πει και θα το ξαναπώ σεβόμενος τον πόνο της οικογένειας του Άλκη. Ο Άλκης θα μπορούσε να είναι παιδί όλων μας. Από κει και πέρα θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το τι έκανε ο καθένας και τον βαθμό συμμετοχής. Αυτό που ήδη ξέρω και ευελπιστώ να το πει στην απολογία του ο κατηγορούμενος που εκπροσωπώ είναι ότι τα πράγματα έχουν γίνει με διαφορετικό τρόπο από ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας δηλώνοντας ότι επιθυμεί να πρώτα να απολογηθεί ο εντολέας του και στη συνέχεια να αναφέρει τι έχει πληροφορηθεί ο ίδιος. 

Σε σχέση με τα πρώτα στοιχεία που γνωρίζει από τον 21χρονο, ο κ. Λύτρας σημείωσε ότι «δεν έχει καμία εμπλοκή. Πράγματι, κατείχε το δρεπάνι. Δεν έχει χτυπηθεί κανένας με το δρεπάνι αλλά με άλλο μέσο. Το δρεπάνι ήταν στο όχημα που επιβιβάστηκε, του έπεσε μετά. Και είπε έχασα το δρεπάνι. Σε μένα το χει αναφέρει και περιμένω να το καταθέσει και στην ανακρίτρια. Είναι μετανιωμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένεια». 

δολοφονίαΘεσσαλονίκηΆλκης Καμπανόςειδήσεις τώρα