Ελλάδα|10.02.2022 18:56

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ακόμα τρεις κατηγορούμενοι στη φυλακή

Τίμος Φακαλής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI
INTIME NEWS

Στη φυλακή οδηγούνται ακόμα τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη  Θεσσαλονίκη. Μετά από μαραθώνια απολογία οι τρεις συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν γύρω στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται στη φυλακή.

Νωρίτερα, ο 21χρονος Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής υπέδειξε στην 7ην ανακρίτρια κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του το άτομο που αφαίρεσε την ζωή του Άλκη και σύμφωνα με τον συνήγορό του «φωτογράφισε» τον «Αθηναίο». Στις δηλώσεις του, ο κ. Λύτρας τόνισε πως ο 21χρονος υποδεικνύει τον δολοφόνο αφού όπως ισχυρίζεται, τον είδε με τα μάτια του να του καταφέρνει τα θανατηφόρα χτυπήματα.

Παράλληλα, υπέδειξε που βρίσκεται το μαχαίρι το οποίο όπως είπε πέταξε σε ερημική περιοχή ο δράστης μετά τη δολοφονία.  Αναφορικά με την δική του εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση ο 21χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε με το δρεπάνι έναν από τους δύο φίλους του Άλκη. Τόνισε, επίσης, πως όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν σοβαρές ευθύνες αφού στη συμπλοκή πήγαν οπλισμένοι.

«Σκοπός μα είναι να βοηθήσουμε τις Αρχές να τιμωρηθούν οι δράστες ανάλογα με το τι έχει κάνει ο καθένας» δήλωσε ο συνήγορος του 21χρονου Απόστολος Λύτρας. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Ο δεύτερος, 23 ετών, που απολογήθηκε φέρεται να είπε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή και ότι χτυπούσε την παρέα του Άλκη με κράνος για να προστατεύσει τους συγκατηγορούμενούς του.

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε και ένας 21χρονος, που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο. Όπως φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες, έφτασε στο σημείο τελευταίος.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.

φυλακήδολοφονίαειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηΆλκης Καμπανός