Ελλάδα|10.02.2022 20:19

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ο ποδοσφαιριστής έδειξε τον «Αθηναίο» ως δράστη - Αργεί να δικαστεί στην Ελλάδα ο 20χρονος

Newsroom

Τον «Αθηναίο» έδειξε ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής στον οποίο φέρεται να ανήκει το δρεπάνι που στέρησε τη ζωή στον Άλκη. Ο 21χρονος ο οποίος είναι μέσα στα άτομα που έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στην καταδρομική επίθεση στη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη είπε στην ανακρίτρια ότι είδε με τα μάτια του τον «Αθηναίο» να μαχαιρώνει με ένα κυρτό μαχαίρι το θύμα ενώ υπέδειξε στις Αρχές και το σημείο, όπου βρίσκεται το μαχαίρι. Σε κάθε περίπτωση, οι συλληφθέντες έχουν σπάσει την «ομερτά» των χούλιγκαν και έχουν αρχίσει ένα μπαράζ αλληλοκατηγοριών για το ποιος είναι ο δολοφόνος.

Την ίδια ώρα, καθόλου τυχαία δεν φαίνεται πως είναι η επιλογή του 20χρονου που παραδόθηκε για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Κορυτσάς στην Αλβανία και όχι στις Ελληνικές Αρχές. Ο ίδιος εμφανίστηκε μετανιωμένος για το ότι έφυγε από την Ελλάδα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του Άλκη και για το ότι μέχρι τώρα δεν είχε εμφανιστεί στις Αρχές και δήλωσε πως θα πει όλη την αλήθεια, ωστόσο οι ελληνικές Αρχές εξετάζουν με σκεπτικισμό την στάση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι αν πράγματι ο 20χρονος ήθελε να παραδοθεί και να βρεθεί άμεσα ενώπιον των δικαστικών αρχών, θα μπορούσε να το κάνει με έναν πιο γρήγορο και άμεσο τρόπο. Συγκεκριμένα, όπως ακριβώς διέφυγε από την Κρυσταλοπηγή, θα μπορούσε να επιστρέψει εκεί για να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές.

Θα καθυστερήσει πολύ να βρεθεί ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης ο 20χρονος

Το γεγονός πως ο κατηγορούμενος, ο οποίος παραδόθηκε την Πέμπτη είναι Αλβανός υπήκοος, οδηγεί στο να ξεκινήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες προκειμένου να δικαστεί στην Ελλάδα. Όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου, δεν είναι απλή η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθούν για να εκδόσουν οι χώρες τους υπηκόους τους, ανεξαρτήτως αν συναινούν και οι ίδιοι για την έκδοσή τους.

Ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Κορυτσά την Πέμπτη αύριο Παρασκευή θα οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα. Ωστόσο, παρόλο που ο εισαγγελέας γνωρίζει πως ο 20χρονος κατηγορείται για το έγκλημα που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, θα πρέπει να περιμένει να έρθει η δικογραφία και στη συνέχεια θα κρίνει σε ποια χώρα θα πρέπει να δικαστεί.

Τότε θα ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης και δικαστικής συνδρομής ανάμεσα στα υπουργεία Δικαιοσύνης των δύο χωρών για να δικαστεί στην Ελλάδα. Εάν αυτό συμφωνηθεί, θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος στην Αλβανία και τότε ο ίδιος μόνος του να επιστρέψει στα ελληνικά σύνορα και εκεί να συλληφθεί ξανά για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Συνεχίζεται η έρευνα για να βρεθεί και ο 12ος κατηγορούμενος

Την ίδια στιγμή υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο, που όπως όλα δείχνουν συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αδικοχαμένου Άλκη και των δύο φίλων του. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πρόκειται για άντρα πρίπου 35 ετών, που ακούει στο όνομα «Ντίνος». Είναι το πρόσωπο που οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο που έφτασε στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, το λευκό Polo. Σύμφωνα με το OPEN, το παρουσιαστικό του είναι γνωστό στις Αρχές ενώ είναι πολύ χαρακτηριστικός και ο τρόπος που κινείται ανάμεσα στους οπαδούς.

Οι τακτικές της ανακρίτριας - Κάθε απολογούμενος ταυτοποιεί συνεργούς στα βίντεο

Η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση ρωτά έναν προς έναν τους συλληφθέντες για τα στοιχεία του 12ου συνεργού αλλά μέχρι στιγμής όλοι τους υποστηρίζουν όμως δεν τον γνωρίζουν. Μάλιστα, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε το λευκό Polo που οδηγούσε τη νύχτα της καταδρομικής επίθεσης των χούλιγκαν.

Η 7η ανακρίτρια είναι πολύ μεθοδική και φαίνεται πως αγγίζει τα ανθρώπινα όρια αντοχής. Εξετάζει τον κάθε συλληφθέντα από δύο μέχρι και τρεις ώρες συνεχόμενα για να αποσπάσει στοιχεία που μπορεί να γνωρίζει και να αποκρύπτει. Σύμφωνα με το OPEN, μέσα στο γραφείο της έχει τοποθετήσει μία μεγάλη οθόνη στην οποία δείχνει στους συλληφθέντες ξανά και ξανά τα δύο βίντεο τα οποία έχουν καταγράψει την επιδρομή τους και την δολοφονική επίθεση στον 19χρονο.

Ενώ προβάλλεται το βίντεο τους ρωτά μεθοδικά και με μεγάλη λεπτομέρεια τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε καρέ του βίντεο, τι έκαναν εκείνοι την ώρα που εκτυλισσόταν η επίθεση και τους ζητά να ταυτοποιούν τους υπόλοιπους συνεργούς.

Ακόμα τρεις κατηγορούμενοι στη φυλακή

Στη φυλακή οδηγούνται ακόμα τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. Μετά από μαραθώνια απολογία που κράτησε από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, οι τρεις συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας.

Νωρίτερα, ο 21χρονος Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής υπέδειξε στην 7ην ανακρίτρια κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του το άτομο που αφαίρεσε την ζωή του Άλκη και σύμφωνα με τον συνήγορό του «φωτογράφισε» τον «Αθηναίο». Στις δηλώσεις του, ο κ. Λύτρας τόνισε πως ο 21χρονος υποδεικνύει τον δολοφόνο αφού όπως ισχυρίζεται, τον είδε με τα μάτια του να του καταφέρνει τα θανατηφόρα χτυπήματα.

Παράλληλα, υπέδειξε που βρίσκεται το μαχαίρι το οποίο όπως είπε πέταξε σε ερημική περιοχή ο δράστης μετά τη δολοφονία. Αναφορικά με την δική του εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση ο 21χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτός που τραυμάτισε με το δρεπάνι έναν από τους δύο φίλους του Άλκη. Τόνισε, επίσης, πως όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν σοβαρές ευθύνες αφού στη συμπλοκή πήγαν οπλισμένοι.

«Σκοπός μα είναι να βοηθήσουμε τις Αρχές να τιμωρηθούν οι δράστες ανάλογα με το τι έχει κάνει ο καθένας» δήλωσε ο συνήγορος του 21χρονου Απόστολος Λύτρας. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή όταν την πόρτα της ανακρίτριας θα περάσουν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες.

Ο δεύτερος, 23 ετών, που απολογήθηκε φέρεται να είπε ότι δεν είχε ενεργό συμμετοχή και ότι χτυπούσε την παρέα του Άλκη με κράνος για να προστατεύσει τους συγκατηγορούμενούς του.

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε και ένας 21χρονος, που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο. Όπως φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που διήρκησε περίπου δυόμιση ώρες, έφτασε στο σημείο τελευταίος.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών.

αστυνομίαειδήσεις τώραΆλκης ΚαμπανόςΘεσσαλονίκηδολοφονία