Ελλάδα|13.02.2022 16:00

Δολοφονία 45χρονου στην Καβάλα: «Tον πυροβόλησε ο φίλος του για ασήμαντη αφορμή» - Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Newsroom

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ σχετικά με την εξιχνίαση του της δολοφονίας ενός 45χρονου άντρα που συγκλόνισε την Καβάλα.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, συνελήφθη ως δράστης ένας 46χρονος ο οποίος για ασήμαντη αφορμή μετέβη στην οικία του θύματος και τον πυροβόλησε, χωρίς αφορμή, με κυνηγετικό όπλο.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας η ανθρωποκτονία 44χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου 2022, στον οικισμό Ελευθερών Καβάλας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα ο δράστης μετέβη στην οικία του 45χρονου και για ασήμαντη αφορμή τον πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο στη θωρακική χώρα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Μετά την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών και από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ακολούθησε ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος δράστης, ο οποίος κατά την εξέτασή του ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η κυνηγετική καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο δράστης και ένα ακόμη κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε νόμιμα, καθώς και 28 φυσίγγια. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Kρατείται για το έγκλημα ο φίλος του 

Νεκρός, με τραύμα από πυροβολισμό εντοπίστηκε άνδρας στις Ελευθερές Καβάλας το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kavalapost.gr, ο άτυχος άντρας, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, έμενε μόνος και βρέθηκε από φιλικό του πρόσωπο το οποίο επισκέφτηκε το σπίτι του. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας, που έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του 45χρονου.

Σύμφωνα με το proininews, o άνδρας εντοπίστηκε νεκρός από 46χρονο φίλο του, ο οποίος και μετέφερε στη συνέχεια τη σορό του στην αυλή του σπιτιού.

Ο 46χρονος κρατείται.

έγκλημαδολοφονίαειδήσεις τώραΕΛΑΣΚαβάλα