Ελλάδα|04.02.2019 09:27

Πυρπόλησαν σπίτι Βορειοηπειρώτη στους Βαγκαλάτες (pics)

Newsroom

Νέο κρούσμα λεηλασίας σε κατοικία Βορειοηπειρώτη στο χωριό Βαγκαλάτες του Δήμου Φοινίκης. Άγνωστοι αφού αφαίρεσαν πολύτιμα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι στη συνέχεια το πυρπόλησαν.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομόνοια, τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, άγνωστοι,  μπήκαν στο σπίτι μόνιμου κατοίκου του χωριού, ο οποίος εργάζεται στον τοπικό δήμο. Ο ίδιος απουσίαζε κι έτσι έδρασαν ανενόχλητοι. Αναστάτωσαν όλο το σπίτι, πήραν τα χρήματα που βρήκαν κι άλλα αντικείμενο και φεύγοντας έβαλαν φωτιά στο σαλόνι, προκαλώντας επιπλέον ζημιές.

«Ενώ έχουμε πολλά κρούσματα κλοπών είναι πρωτοφανές η πρόκληση πυρκαγιάς που από τύχη δεν κατέστρεψε όλη την οικία», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομόνοιας.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Κάγιος επισκέφθηκε το χωριό, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και εξέφρασε την συμπαράστασή του στον παθόντα.

Προέβη επίσης σε έντονη παράσταση στον επικεφαλής του Τμήματος Αστυνομίας Λειβαδιάς απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση του επεισοδίου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

φωτιάΒόρεια Ήπειρος