Ελλάδα|15.02.2022 12:34

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου: Γίνετε δότες μυελού των οστών στο μετρό Συντάγματος

Newsroom

Η 15η Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου και φέτος, από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, οι εθελοντές του Humanity Greece και του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή» και του Βιβλιοταξιδεύουμε, θα βρίσκονται στον σταθμό μετρό του Συντάγματος, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για την δωρεά μυελού των οστών. Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ. φιλοξενεί και υποστηρίζει τη δράση «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» του Humanity Greece, στον χώρο πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα».

Ποιοι μπορούν να γίνουν εθελοντές

Το κάλεσμα απευθύνεται σε πολίτες 18-40 ετών που μπορούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών και πραγματοποιείται για τον Σύλλογο Γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα». Αξίζει να επισημανθεί ότι πως η ένταξή μας στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δε σημαίνει απαραίτητα και δωρεά μοσχεύματος.

Για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση για την διαδικασία της δειγματοληψίας οι πολίτες μπορούν να καλέσουν στο 24ωρο Κέντρο Ενημέρωσης: 2610 969164. Για την πρόσβαση στην αίθουσα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

παγκόσμια ημέρα παιδικού καρκίνουειδήσεις τώραμυελός των οστώνΣύνταγμα