Ελλάδα|17.02.2022 13:52
Αργολίδα: Μεγάλες καταστροφές σε πορτοκαλιές προκάλεσε ο παγετός - Εικόνες από drone με τις ζημιές
NewsroomΕικόνες καταστροφής καταγράφηκαν την Πέμπτη πάνω από τον Αργολικό κάμπο, με τις πορτοκαλιές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
Οι ζημιές στα εσπεριδοειδή και στα κηπευτικά στην Αργολίδα, καταγράφηκαν μετά τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στα τέλη Ιανουαρίου. Όπως εξηγεί το argolikeseidhseis.gr, τα εσπεριδοειδή καταστράφηκαν λόγω του παγετού γιατί οι θερμοκρασίες έφτασαν και τους μείον 8 βαθμούς Κελσίου ,αλλά και λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ, καθώς δεν λειτούργησε η αντιπαγετική προστασία.
Οι καρποί πάγωσαν στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται μη εμπορεύσιμο το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής.
Διαβάστε ακόμη
- Ακριβή μου σανίδα: Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με «καμπάνα» 250 ευρώ!
- Νεκρό ζευγάρι σε γκαράζ στον Πειραιά: Ασφυξία από μονοξείδιο του άνθρακα η πιθανότερη αιτία θανάτου - Το αυτοκίνητο ήταν σε λειτουργία
- Ιστορικές στιγμές στο Παρίσι: Το ελληνικό άγημα παρέλασε ξανά στην Αψίδα του Θριάμβου, όπως το 1919
- Παραλίγο τραγωδία σε πτήση Λονδίνο-Αθήνα: Πώς ένα λάθος των πιλότων οδήγησε σε απογείωση της τελευταίας στιγμής