Φωτιά σε πλοίο κοντά στην Κέρκυρα: Εκκενώθηκε το σκάφος – Απομακρύνθηκε επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα
NewsroomΚαλά στην υγεία τους φαίνεται πως είναι οι επιβάτες και το πλήρωμα του πλοίου Euroferry Olympia, υπό σημαία Ιταλίας, στο οποίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα, εκτός από έναν επιβαίνοντα ο οποίος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.
Το πλοίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου. Βρίσκεται στα 40 μίλια από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντεζι με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα. Εγκατέλειψαν οι επιβάτες με σωσίβιες λέμβους το πλοίο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπως είπε μιλώντας στο OPEN η αντιδήμαρχος Κέρκυρας.
Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του OPEN ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, ανέφερε πως όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 μποφόρ. Στο σημείο σπεύδει και η φρεγάτα Ύδρα όπως επίσης και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Στη θαλάσσια περιοχή που πλέει το φλεγόμενο πλοίο μεταβαίνουν ιδιωτικό ρυμουλκό με 7 πυροσβέστες από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ από το λιμάνι Κέρκυρας απέπλευσε οχηματαγωγό με δύο οχήματα και 7 πυροσβέστες. Από το λιμάνι της Πάτρας απέπλευσε και σπεύδει πυροσβεστικό πλοιάριο με πλήρωμα 11 πυροσβέστες.
Επιβάτης μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο σε πλοίο της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας που έχει σπεύσει προς βοήθεια: «Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ». Το ίδιο άτομο εξέφρασε ανησυχία πως μπορεί να υπάρχουν οδηγοί φορτηγών που κοιμούνταν στα φορτηγά τους στα γκαράζ του πλοίου.
- Ραγδαίες εξελίξεις: Βρέθηκαν ίχνη αίματος της Σταυρούλας Λεβεντάκη στο όχημα του ενοικιαστή της
- Ημέρα Προσφύγων: 1 στους 70 παγκοσμίως έχει αναγκαστεί να φύγει - Γιατί η ανθρωπιστική βοήθεια δεν αρκεί πια
- Τέλος χρόνου για την παλιά ταυτότητα: Τι ισχύει μετά τις 3 Αυγούστου για όσους δεν έχουν βγάλει νέα
- Το καλύτερο τηγανιτό κοτόπουλο γίνεται σε λάδι... 66 χρόνων: Εσύ θα έτρωγες από αυτό το εστιατόριο;