Ελλάδα|18.02.2022 08:56

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: «Φοβάμαι ότι δεν σώθηκαν όλοι, γιατί κάποιοι κοιμόταν στο γκαράζ» - Μαρτυρία επιβάτη

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε πλοίο ανοικτά της Κέρκυρας που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Μπρίντιζι. Η 237 επιβάτες και τα 51 άτομα του πληρώματος έχουν εγκαταλείψει το σκάφος και μεταφέρονται στην Κέρκυρα με την επιχείρηση διάσωσης να είναι σε εξέλιξη. 

Οι μαρτυρίες των επιβατών δείχνουν τον πανικό, τον τρόμο που έζησαν αλλά και την αγωνία τους να σωθούν από το πλοίο που τυλίχτηκε στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Νάσος, επιβάτης του πλοίου ανέφερε: «Μας ξύπνησαν 4.30 ώρα το βράδυ και είδαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ και επεκτάθηκε γρήγορα. Είμαστε στις σωσίβιες λέμβους συγκεκριμένα σε αυτή που βρίσκομαι είμαστε 140 άτομα.Φοβάμαι ότι δεν έχουν σωθεί όλοι γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στο γκαράζ», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο αυτόπτης μάρτυρας εξέφρασε φόβους πως δεν έχουν σωθεί όλοι, ωστόσο τόσο η περιφερειάρχης Ιονίων όσο και ο ίδιος ο πλοίαρχος διαβεβαίωσαν πως είναι όλοι καλά και επιβιβάστηκαν στις σωσίβιες λέμβους.

Euroferry OlympiaΚέρκυραΗγουμενίτσαειδήσεις τώρααυτόπτης μάρτυραςφωτιάπλοίο