Ελλάδα|18.02.2022 18:14

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Απεγκλωβίστηκαν επιβάτες από το γκαράζ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
INTIME NEWS
INTIME NEWS
INTIME NEWS
INTIME NEWS
INTIME NEWS
INTIME NEWS
INTIME NEWS
INTIME NEWS

Τεράστια επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», όπου εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απεγκλωβίστηκαν 2 επιβάτες από το γκαράζ του πλοίου. Ο ένας από τους δύο είναι οδηγός, είχε επικοινωνήσει με τις Αρχές και είχε κάνει έκκληση για βοήθεια. Σκάφη έχουν σπεύσει στο σημείο ρίχνουν νερό για να σβήσουν τη φωτιά, ενώ βάσει των νεότερων στοιχείων έχουν διασωθεί 278 άτομα.

Τους δύο άνδρες, έναν τουρκικής και έναν βουλγαρικής καταγωγής, κατάφεραν να καθοδηγήσουν στο κατάστρωμα του πλοίου οι άνδρες της ΕΜΑΚ. Τους δύο εγκλωβισμένους από το γκαράζ του πλοίου παρέλαβε σώους ελικόπτερο και τους μεταφέρει στην Κέρκυρα.

Δέκα από τους διασωθέντες στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Στους δέκα έφτασε ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου.

Από αυτούς, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν.Κέρκυρας, Δρ. Κωνσταντίνο Νίκα, «οι έξι παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου. Η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας και επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι επιβάτες, μεταφέρθηκαν σε τέσσερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους 11 αγνοούμενους του ναυαγίου.

Euroferry Olympiaδιάσωσηφωτιάειδήσεις τώρα