Ελλάδα|04.02.2019 14:55

Συνέλαβαν σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Newsroom

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας συνέλαβαν στις Αχαρνές μία 46χρονη και έναν 36χρονο ως μέλη σπείρας που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους. 

Οι αστυνομικοί αναζητούν τρεις συνεργούς τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι πριν από έξι μήνες ενώθηκαν και άρχισαν να κλέβουν ηλικιωμένους. 

Η σπείρα συγκέντρωνε πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, συστήνονταν ως φίλοι ή συνάδελφοι που έχουν συναλλαγές με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους και εκμεταλλευόμενοι το προχωρημένο της ηλικίας τους, τα έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, προκειμένου να διεκπεραιώσουν οικονομικές υποθέσεις των συγγενικών τους προσώπων.

Σε κάποιες μάλιστα από τις περιπτώσεις, οι δράστες μετέφεραν τα θύματά τους σε τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρηματικών ποσών. Έτσι, αποκόμισαν τουλάχιστον 34.500 ευρώ. Οι αστυνομικοί, μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, στην Καλλιθέα. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

αστυνομίαΚαλλιθέασύλληψηηλικιωμένοι