Ελλάδα|23.02.2022 12:31

Θεσσαλονίκη: Αρνητές γονείς έγραψαν τα παιδιά τους σε σχολεία της... Αλάσκα και της Γκραν Μοντάνα για να μην χάσουν την χρονιά

Newsroom

Σαράντα επτά αρνητές γονείς κατέθεσαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης αποδεικτικά εγγραφής φοίτησης των παιδιών τους σε διαδικτυακά σχολεία της Αλάσκας, της Γκραν Μοντάνα και άλλων περιοχών των ΗΠΑ προκείμενου να αποφύγουν τις κυρώσεις και να μην χάσουν την σχολική χρονιά λόγω απουσιών. Οι 47 μαθητές κινδυνεύουν να επαναλάβουν την τάξη καθώς δεν παρακολουθούν τα μαθήματα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης ο Θανάσης Φροσύνης «μέσω δικηγόρων οι γονείς κατέθεσαν έγγραφα προκείμενου να εγκρίνουμε την διακοπή φοίτησης των παιδιών τους γιατί παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα σε άλλες χώρες. Αυτό όμως δεν υφίσταται γίνεται. Τηλεκπαίδευση μπορεί να γίνει εφόσον υπάρχει μετοίκηση» και πρόσθεσε: «αυτά τα παιδιά κινδυνεύουν να επαναλάβουν την τάξη αν δεν επιστρέψουν σε εύλογο χρονικό διάστημα.  Δικαιολογούνται 100 απουσίες στο νηπιαγωγείο και το ήμισυ των ημερών παρακολούθησης στο δημοτικό. Ο Σύλλογος διδασκόντων κάθε σχολείο είναι αρμόδιος που αποφασίζει αν πρέπει να φοιτήσει στην επόμενη τάξη ή πρέπει να την επαναλάβει ένα παιδί»

Ποικίλουν οι λόγοι αποχής από τα μαθήματα

Όπως είπε στο ethnos.gr ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι λόγοι που οι γονείς δεν τα στέλνουν ποικίλουν. «Κάποιοι δηλώνουν απλά φόβο, κάποιοι είναι κατά της μάσκας και θεωρούν ότι αυτή δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, κάποιοι εκτιμούν ότι είναι καθοδηγούμενες καταστάσεις και γενικά είναι αρνητές της κατάστασης. Πάντως τα παιδιά με σύμφωνη γνώμη των γονέων δεν παρακολουθούσαν τα μαθήματα από την αρχή της χρονιάς». 

Στον Εισαγγελέα τα στοιχεία

Την ίδια ώρα γίνονται συχνά προσπάθειες των διευθυντών των σχολείων για να μεταπείσουν τους συγκεκριμένους γονείς. Κατόπιν οδηγιών που είχαν έρθει από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τα στοιχεία έχουν σταλεί στον Εισαγγελικό λειτουργό από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης. Συνολικά στη Δυτική Θεσσαλονίκη φοιτούν 41.000 παιδιά. «Το νούμερο των παιδιών που δεν φοιτούν με επιλογή των γονιών τους είναι τρομακτικά μικρό» κατέληξε ο κ. Φροσύνης.

δήμος Θεσσαλονίκηςσχολείογονείςειδήσεις τώρααρνητές μάσκας