Ιθάκη: Έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα - Ζημιές σε σπίτια και αγροτική παραγωγή
NewsroomΈντονη χαλαζόπτωση «χτύπησε» την Ιθάκη την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα το νησί να ντυθεί… στα λευκά. Το έντονο καιρικό φαινόμενο προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στο νησί του Ιονίου.
Ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας μίλησε στην ΕΡΤ για την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε το νησί και τόνισε: «για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τους δρόμους βγάλαμε μπουλντόζες. Αντιμετωπίσαμε την κατάσταση σαν να είχε χιονίσει. Επί 45 λεπτά είχαμε έντονη χαλαζόπτωση με το χαλάζι, σε πολλά σημεία, να ξεπερνά τα 40 εκατοστά».
Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι πολλά ήταν τα σπίτια που πλημμύρισαν καθώς σφραγίστηκαν οι υδρορροές, ενώ σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν σε δρόμους και αγροτική παραγωγή.
Ο δήμαρχος το βράδυ της Τρίτης έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας: «Περάσαμε άλλη μια δύσκολη κατάσταση με πρωτοφανή χαλαζόπτωση. Η πολιτική προστασία του Δήμου καθαρίζει δρόμους, φρεάτια και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Μέσα σε όλα πλημμύρισε και το σπίτι μου αλλά όλα οκ».
- Η εποχή του «housefishing»: Εξωραϊσμένες αγγελίες ακινήτων με ΑΙ δίνουν νέα διάσταση στη στεγαστική κρίση
- Ερντογάν στο OPEN για το casus belli: «Να καθίσουμε στο τραπέζι να το επιλύσουμε»
- Θρίλερ στο Άργος: Οι κρίσιμες βαλλιστικές και τα ερωτήματα για τον σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου
- Βίντεο ντοκουμέντα με τη συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ «εν δράσει» - Συνελήφθη ο φερόμενος αρχηγός