Νέα φάρμακα στα νοσοκομεία με μείωση τιμών κατά 29 εκατ. ευρώ
Δήμητρα ΕυθυμιάδουΌπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, έπειτα από διαπραγματεύσεις τιμών που έγιναν με πέντε μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενες ποσότητες αλλά με κέρδος για το δημόσιο σύστημα της τάξης των 29 εκατ. ευρώ.
Τα φάρμακα ήταν συνολικού ποσού 54.676.303,52 ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, έναντι της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 84.343.044,77 ευρώ. Η εξοικονόμηση που επετεύχθη σε σχέση με την προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 29.666.741, 25 ευρώ.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν και οι απαραίτητες συμβάσεις οι οποίες θα αφορούν σε φάρμακα για όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Η συμφωνία με τις εταιρείες είναι διάρκειας δύο χρόνων η Ε.Κ.Α.Π.Υ διατηρεί δικαίωμα μονομερούς παράτασης της ισχύος τους για έναν ακόμη χρόνο.
- «Η Κίνα κρατάει τα χαρτιά»: Τι σημαίνει η επίσκεψη του Πούτιν στο Πεκίνο αμέσως μετά τον Τραμπ
- Άγριος καβγάς Κομνηνάκα και Κωνσταντοπούλου με βαριές εκφράσεις: «Ξεφτιλισμένη» - «Οι φασίστες μιλάνε έτσι»
- Παραλίμνι: Τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων βρήκαν τόπο ανάπαυσης και στην Κύπρο
- Απίστευτη υπόθεση στην Αγγλία: Η Σαουθάμπτον αποβλήθηκε απ' τον τελικό της Championship λόγω κατασκοπείας!