Ελλάδα|23.02.2022 23:28

Πήρε φωτιά αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μαρία Λιλιοπούλου

Φωτιά ξέσπασε σε αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί καθώς οι επιβάτες της είχαν αποβιβαστεί λίγο νωρίτερα.

Το περιστατικό αφορά τρένο ΜΑΝ 2000 και δεν είναι το πρώτο που συμβαίνει, όπως μεταδίδουν πηγές κοντά στην υπόθεση, με παρόμοιο τροχαίο υλικό. Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας χωρίς επιβάτες στο Βόλο, αλλά και άλλα περιστατικά παλαιότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ethnos.gr», η φωτιά το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε στην αμαξοστοιχία 86, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Φλωρινα - Θεσσαλονίκη. Οι επιβάτες που μετέφερε είχαν προλάβει να αποβιβαστούν σε προηγούμενο σιδηροδρομικό σταθμό, στο Πλατύ και το τρένο είχε εντολή να κατευθυνθεί στο μηχανοστάσιο, κάτι το οποίο δεν πρόλαβε να συμβεί. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί.

Οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση των συγκεκριμένων τρένων, ενώ η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) έχει ενημερώσει και την εταιρία εγγράφως από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 για το πλήθος ερωτημάτων που γεννά η λειτουργία και κατάσταση των ΜΑΝ 2000.

Η ΠΕΠΕ εκτιμά ότι προκύπτει σοβαρό ζήτημα και για το λόγο αυτό προγραμμάτισε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου για την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

φωτιάειδήσεις τώραΤΡΑΙΝΟΣΕαμαξοστοιχία