Ελλάδα|25.02.2022 11:00

Πόλεμος Ουκρανία: Διαμαρτυρία Ουκρανών στη Θεσσαλονίκη

Τίμος Φακαλής

Ουκρανοί τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο της χώρας τους συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος των ομπρελών του Ζογγολόπουλου και ζήτησαν να σταματήσει ο πόλεμος στη χώρα τους. Κρατώντας πλακάτ και ουκρανικές σημαίες διαμαρτυρήθηκαν για την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ενώ εξέφρασαν την αγωνία τους για τους δικούς τους ανθρώπους που ζουν το Κίεβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.  

«Προσπαθώ να επικοινωνώ όσο πιο συχνά γίνεται με την οικογένεια μου στο Κίεβο. Χθες όλο το βράδυ έμειναν στο μετρό για να είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται. Δεν θέλουν να αφήσουν τα σπίτια τους οι συγγενείς μου ενώ και όσοι θέλουν να φύγουν δεν βρίσκουν τρόπους διαφυγής» είπε στο ethnos.gr η Polya Moshenska.

Η Ουκρανή σκηνοθέτης ήρθε από το Κίεβο πριν επτά χρόνια για το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όπου γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της και έκτοτε εγκατέλειψε το Κίεβο για να μείνει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Όπως λέει ο πόλεμος είναι μια πραγματικότητα. «Είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αλλά σε μια περιοχή της Ουκρανίας έγινε πόλεμος το 2014. Τώρα ο πόλεμος είναι παντού. Η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει. Ζητάμε αλληλεγγύη και βοήθεαι από τον  υπόλοιπο κόσμο».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Live blog του ethnos.gr

ΘεσσαλονίκηπόλεμοςΡωσίαειδήσεις τώραΟυκρανίαδιαμαρτυρία