Επεισόδια και μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
NewsroomΕπίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι κατά αστυνομικών των ΜΑΤ τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, έξω από το ΑΠΘ. Η διμοιρία φρουρούσε το τουρκικό προξενείο.
Σύμφωνα με το thestival.gr, οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα και απώθησαν τους νεαρούς με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Οι ταραξίες πέρασαν στο εσωτερικό του ακαδημαϊκού ιδρύματος και συνέχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων.
Από τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκαν σοβαρές φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Αστυνομία πραγματοποίησε προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια.
Για περίπου δύο ώρες τμήματα των οδών Εθνικής Αμύνης και Αγ. Δημητρίου παρέμειναν κλειστά. Επιστρατεύτηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής για να σβήσει τις φωτιές και να καθαρίσει το οδόστρωμα.
- Κυψέλη: Τέσσερις «στάσεις» έκανε ο μετροπόντικας πριν ακινητοποιηθεί, αλλά στο υπουργείο δεν ψάχνουν το... λάθος
- Θύελλα στο Κογκρέσο για τη συμφωνία Τραμπ-Πούτιν: «Παραβιάζεται ο νόμος για τις κυρώσεις»
- Το μήνυμα Καμμένου σε... Μητσοτάκη, ο Καρτερός της Αμαλίας και ο Καραμανλής που θα μιλήσει (ξανά)
- Γιατί η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα κάθε δεκαπέντε μέρες - Αύριο οι ανακοινώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης