Ελλάδα|28.02.2022 22:13

Πολυεγκαυματίας Αφιδνών: Έχασε τη μάχη για τη ζωή μετά από επτά μήνες νοσηλεία

Κώστας Ασημακόπουλος

Μετά από μάχη επτά μηνών στη ΜΕΘ και τη ΜΑΦ της κλινικής εγκαυμάτων του ΚΑΤ ο Πέτρος Μανιάς έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο 55χρονος είχε πάθει εγκαύματα όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε εγκλωβίστηκε στις φλόγες το βράδυ της 5ης Αυγούστου 2021 όταν καίγονταν από άκρη σε άκρη το δάσος του Τατοΐου, το Κρυονέρι, η Δροσοπηγή και οι Αφίδνες.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 έπειτα από σηπτικό σοκ και 38 ημέρες νοσηλείας στο ΚΑΤ είχε φύγει από τη ζωή και ο 55χρονος Δημήτρης Βέκιος από το Κρυονέρι που ήταν συνοδηγός στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Ο Πέτρος Μανιάς εγκλωβίστηκε μέσα στην καμπίνα του μικρού αγροτικού που είχε μετατραπεί σε πυροσβεστικό όχημα που υποστήριζε εθελοντικά τις τοπικές ομάδες πυρόσβεσης. Ο Στέλιος Κλαπάκης οδηγός του αυτοκινήτου είναι ο μόνος που επιβίωσε με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο. 

Έδωσε μεγάλη μάχη

Στις 19 Ιανουαρίου 2022 η σύζυγος του εκλιπώντος Δήμητρα Μανιά είχε αναφερθεί για την άνιση μάχη που έδινε αλλά και για το δράμα που βίωνε όλο αυτό το διάστημα στο κρεββάτι του πόνου. Από τα Χριστούγεννα ο Πέτρος Μανιάς είχε πέσει σε λήθαργο και μετά από διαδοχικές επιπλοκές κατέληξε δίνοντας προηγουμένως μία τεράστια μάχη για τη ζωή του εντυπωσιάζοντας γιατρούς και νοσηλευτές.

"Έχασα τον ήρωα μου"

"Έχασα τον ήρωα μου. Γιατί ο Πέτρος ήταν ήρωας. Μας άφησε στο σπίτι στις Αφίδνες για να πάει στο βουνό για να βοηθήσει την κατάσβεση¨, έγραψε σε μήνυμα της προς το ethnos.gr η Δήμητρα Μανιά. Ο Πέτρος Μανιάς αφήνει πίσω του τρία παιδιά, τον Κωνσταντίνο, την Σταματία και την Ευαγγελία και μάλιστα τα δύο πρώτα βρίσκονται σε τροχιά πανελλαδικών εξετάσεων. Καθ΄όλή τη διάρκεια της νοσηλείας του ο Πέτρος Μανιάς έχει πάρει 80 φιάλες αίμα και 90 φιάλες πλάσμα. Ο Πέτρος Μανιάς είναι το τρίτο θύμα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες μετά τον Δημήτρης Βέκιο και τον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα.

νεκρόςφωτιάειδήσεις τώρα