Ελλάδα|05.02.2019 08:35

Η «γραµµή» του κολοµβιανού καρτέλ οδήγησε στον δολοφόνο

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Μεγαλοστέλεχος κολοµβιανού καρτέλ κοκαΐνης που ήρθε στην Αθήνα ως «τουρίστας», µε σκοπό να κλείσει συµφωνίες µε Αλβανούς ναρκεµπόρους, είναι ο 56χρονος Βέλγος ο οποίος δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από επαγγελµατίες εκτελεστές στην οδό Φανοσθένους στον Νέο Κόσµο. Οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εξιχνιάσουν το έγκληµα έπειτα από έρευνα 1,5 χρόνου, η οποία ξεκίνησε από ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του «Luigi», όπως ήταν γνωστό το θύµα. Ο 56χρονος περίπου µία ώρα πριν από τη δολοφονία του είχε λάβει SMS που έγραφε τη διεύθυνση και την ώρα που θα συναντούσε τρεις Αλβανούς στον Νέο Κόσµο.

Ο αποστολέας ήταν 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη προχθές στα ελληνοαλβανικά σύνορα και είναι µέλος αλβανικής µαφίας που διακινεί µεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη. Αστυνοµικές πηγές αποκαλύπτουν ότι πριν αποφασιστεί το σχέδιο δολοφονίας του Βέλγου, ο 32χρονος είχε απαγάγει αδελφικό φίλο και συνεργάτη του, στην προσπάθειά του να πάρει πίσω χρήµατα που του χρωστούσε από διακίνηση κοκαΐνης. Μάλιστα οι δύο πλευρές είχαν συµφωνήσει να καταβληθούν λύτρα για να αφεθεί ελεύθερος ο φίλος του 56χρονου στη Σαραγόσα της Ισπανίας.

«Μίλησε» το κινητό

Το κινητό του 56χρονου «µίλησε» στις ελληνικές Αρχές, καθώς η Αστυνοµία εντόπισε τις συνοµιλίες της 16ης Ιουνίου 2017 στην αγγλική γλώσσα ανάµεσα στον Βέλγο και τους δολοφόνους του. «Χτυπάνε πολύ, µαθαίνω, τον φίλο µου. Πολύ ξύλο. Πρέπει να τα πούµε γρήγορα. Πρέπει να µιλήσω µε τον Τόνι. Πρέπει να κάνω ραντεβού» έγραφε στον 32χρονο ο «Luigi» στην προσπάθειά του να πείσει την αλβανική µαφία να απελευθερώσει τον απαχθέντα φίλο του. Ο Αλβανός ναρκέµπορος του απάντησε µε SMS: «Εντάξει. Πήγαινε τώρα στην οδό Φανοσθένους 14 στον Νέο Κόσµο». Το τελευταίο µήνυµα του Βέλγου έγραφε: «ΟΚ. Πηγαίνω τώρα».

Αυτό που δεν ήξερε φεύγοντας από το ξενοδοχείο του στην οδό Καραγεώργη Σερβίας στο Σύνταγµα ήταν ότι πήγαινε σε παγίδα θανάτου. Σε βάρος του είχε υπογραφεί συµβόλαιο εκτέλεσης, για χρέος του προς αλβανικό καρτέλ που συνεργάζεται µε Κολοµβιανούς εµπόρους ναρκωτικών, µε µεσάζοντα τον «Luigi». Ο 32χρονος Αλβανός µαζί µε δύο άτοµα µε τα ψευδώνυµα «Βίνι» και «Τόνι» είχαν εξετάσει πάρκο στην οδό Φανοσθένους και έκριναν ότι είναι το κατάλληλο σηµείο για να εκτελέσουν το σχέδιό τους. Ο Βέλγος έφτασε στο σηµείο και έδωσε το χέρι του για να χαιρετήσει στον 32χρονο, τον οποίο γνώριζε από παλιότερες «δουλειές» για ναρκωτικά. Τότε οι δύο συνεργοί του Αλβανού προσέγγισαν τον 56χρονο από πίσω, µε τον έναν εξ αυτών να τον πυροβολεί εξ επαφής στο κεφάλι, πίσω από το αυτί. Το θύµα είχε πάνω του ένα σακίδιο πλάτης, µε πιστωτικές κάρτες, ένα δίπλωµα οδήγησης, µία ταυτότητα και ένα κινητό τηλέφωνο. Η Ασφάλεια Αττικής ήρθε σε επαφή και µε τον αστυνοµικό σύνδεσµο της Ελλάδας στο Βέλγιο για να µπορέσει να συλλέξει πληροφορίες για το παρελθόν του 56χρονου, ο οποίος δήλωνε µόνιµος κάτοικος της Ιµπιζας Ισπανίας. Αστυνοµική πηγή αποκαλύπτει ότι «ύστερα από πολλούς µήνες καταλάβαµε ότι έχουµε να κάνουµε µε µέλος εγκληµατικής οργάνωσης, µε δίχτυα σε Βέλγιο, Ελβετία και Ισπανία. Εφερναν κοκαΐνη από τη Λατινική Αµερική στην Ευρώπη, όπου η τιµή της είναι εξαιρετικά υψηλή.

Το καρτέλ για το οποίο δούλευε ο “Luigi” συνεργαζόταν σε πολλές περιπτώσεις µε αλβανικό καρτέλ, µε ισχυρό δίκτυο στην Ελλάδα. ∆ιαφορά για τα χρήµατα Σε µία από τις δουλειές που έκαναν από κοινού τα δύο καρτέλ, µε µεσάζοντα τον Βέλγο, η αλβανική µαφία θεώρησε ότι δεν της καταβλήθηκε το σύνολο των συµφωνηθέντων χρηµάτων για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Αρχικά απήγαγαν τον φίλο του 56χρονου και στη συνέχεια δόθηκε η εντολή εκτέλεσής του». Ο 32χρονος που συνελήφθη προχθές στην Κακαβιά, λίγο πριν περάσει στην Αλβανία, είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο µε το οποίο έστελνε µηνύµατα στον 56χρονο. Ενδεικτικό της αίσθησης που είχε ότι είναι αλώβητος και δεν τον αγγίζουν οι Αρχές. Εντάλµατα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος των δύο συνεργών του που αναζητούνται. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

δολοφονίακαρτέλ ναρκωτικών