Ελλάδα|05.02.2019 14:42

Έρευνα: Οι γυναίκες είναι ευτυχισμένες με λιγότερο ωραίους άνδρες

Newsroom

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα είναι σαφής. Οι γυναίκες είναι πολύ πιο ευτυχισμένες όταν βρίσκονται σε ερωτική σχέση με άνδρες λιγότερο εμφανίσιμους από εκείνες.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι μεγαλύτερη επιτυχία έχουν οι σχέσεις ανάμεσα σε ζευγάρια στα οποία οι γυναίκες είναι πιο ελκυστικές από τους άνδρες συντρόφους τους.

Σύμφωνα με άρθρο του Unilad σχετικά με την έρευνα, τα ζευγάρια υπό εξέταση συμφώνησαν να βαθμολογηθούν από επιστήμονες του Southern Methodist University και του Florida State University.

Εξετάστηκαν 113 ετερόφυλα ζευγάρια - στην ηλικία των 20 - που έμεναν κοντά στο Ντάλας και είχαν παντρευτεί λιγότερο από 4 μήνες πριν τη διεξαγωγή της έρευνας. 

Η Τάνια Ρέινολντς μία από τους ερευνητές είπε για τα αποτελέσματα της έρευνας: «Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το να έχει μια γυναίκα έναν ελκυστικό σύζυγο μπορεί να έχει αρνητικές επιδράσεις για εκείνη, ειδικά αν δεν είναι τόσο όμορφη». 

Σύμφωνα με την έρευνα επίσης, οι γυναίκες κάνουν δίαιτες και αποκτούν καταθλιπτικές συμπεριφορές όταν οι σύζυγοί τους είναι πιο ελκυστικοί και sexy.

Αντίθετα δεν αποδείχθηκε από τα ευρήματα αν οι άντρες πιέζονται ψυχολογικά να χάσουν βάρος όταν οι γυναίκες τους είναι πιο ελκυστικές. Με άλλα λόγια η ψυχολογία των ανδρών δεν εξαρτάται από το πώς τους «βλέπουν» οι σύντροφοι τους και μάλιστα οι σύζυγοι φαίνονται στην έρευνα πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποφασισμένοι να ευχαριστήσουν τις γυναίκες τους όταν υπάρχει αμοιβαιότητα. 

Η Ρέινολντς έδωσε και συμβουλές στα ζευγάρια, κυρίως στους άνδρες: «Ένας τρόπος να βοηθήσουν τις συζύγους τους είναι να είναι συγκαταβατικοί και να μιλούν όμορφα στις συζύγους τους, λέγοντας "είσαι όμορφη και σε αγαπώ" ανεξάρτητα από το βάρος και τον σωματότυπο. 

The relationship between women’s objective physical attractiveness and their dieting motivations and behaviors may depend upon their social environment—specifically, their romantic partners’ attractiveness—such that less attractive women with more attractive partners may be particularly motivated to diet. 

Η έρευνα, που ουσιαστικά ξεκίνησε για να αποδείξει ότι λιγότερο ελκυστικές γυναίκες με πιο γοητευτικούς συντρόφους εμφανίζουν ισχυρότερο κίνητρο για να αδυνατίσουν, δημοσιεύτηκε στο ScienceDirect.com.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

έρευνα