Ελλάδα|10.03.2022 17:23

Βγενόπουλος: Εξετάζεται αν το ηχητικό μπορεί να αξιοποιηθεί από τις δικαστικές Αρχές

Σοφία Φασουλάκη

Επισήμως τίθεται υπό δικαστική εξέταση το ηχητικό ντοκουμέντο του εκλιπόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, στο οποίο είχε απευθύνει καταγγελίες που ενέπλεκαν την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου σε υπόθεση «εκβιασμού» σε βάρος του. Tο τμήμα του οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας θα ελέγξει την αξιοπιστία του.

H οικονομική εισαγγελία θα αποφασίσει εάν τελικά ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία που αφορά στις καταγγελίες του αποβιώσαντα επιχειρηματία σε βάρος της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σκιαδαρέσης, ο οποίος επιλήφθηκε του θέματος μετά τη δημοσιοποίηση του ηχητικού ζητεί από τον προϊστάμενο της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστο Μπαρδάκη να «αξιολογήσει σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη, αν είναι γνήσιο και αν πράγματι είναι νέο αποδεικτικό στοιχείο, ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση, με την αναγκαία ειδική επισήμανση αν κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό, να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του».

Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο επιχειρηματίας να συνομιλεί με μία γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι έμπιστη φίλη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, για να διευθετηθεί ποινική υπόθεσή του, έναντι ανταλλαγμάτων.

Ανδρεάς Βγενόπουλοςειδήσεις τώραηχητικό ντοκουμέντο