Ελλάδα|18.03.2022 08:50

Δίκη Λιγνάδη: Έφτασε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης - Συνεχίζεται η διαδικασία

Newsroom

Συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς.

Η τρίτη συνεδρίαση για την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να ξεκινήσει με τις καταθέσεις φίλων του πρώτου άνδρα που είχε καταγγείλει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό του.

Λίγο μετά τις 8:30 ο Λιγνάδης έφτασε στο δικαστήριο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (17/3), ο 26χρονος που μήνυσε τον ηθοποιό και πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου για βιασμό - όταν το θύμα ήταν στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών - μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στο δικαστήριο.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωσή του: 

«Τη δεύτερη μέρα φύγαμε τελείως από την ουσία του θέματος. Οι ερωτήσεις ήταν άσχετες με το θέμα της δικογραφίας. Παρέμεινα εκεί πέντε έξι ώρες. Το παράπονό μου είναι ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με τη δικογραφία και να μη ρίχνουμε τη μπάλα έξω από το γήπεδο. Να μη μιλάμε και να λέμε "πού μένω", "πού δουλεύω". Αυτά τα στοιχεία τα έχει η δικαιοσύνη, και εγώ δεν κρύβομαι. Εδώ, έχω έρθει από την πρώτη ημέρα και θα συνεχίσω να είμαι εδώ. Ας κοιτάξουμε λίγο τι γίνεται στη δικογραφία.

Ας μιλήσουμε λίγο για το υλικό που έχουμε στα χέρια μας. Ο κατηγορούμενος, λέει, ότι εμένα δεν με ξέρει. Ότι δεν με έχει δει ποτέ. Εγώ δήλωσα στο δικαστήριο στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος με ξέρει και ότι είχαμε μια επικοινωνία. Υπάρχουν συνομιλίες που όταν δεν ήμουν συνδεδεμένος στο Facebook, οι ειδοποιήσεις πήγαιναν στο e-mail, και επειδή εγώ έχω ακόμα αυτόν τον λογαριασμό μειλ, μπήκα μέσα και βρήκα αυτές τις συνομιλίες. Στα μηνύματα μού έλεγε, "μου έλειψες", "πού είσαι ρε μούρη", "θα σου πω από κοντά" και άλλα πράγματα. Υπάρχει υλικό που αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος λέει ψέμματα».

Σε επικοινωνία της εκπομπής με τον δικηγόρο του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση, πως ο 26χρονος «είναι διεθνής απατεωνας και ότι σύντομα θα βρεθεί εκείνος στο εδώλιο». 

Δημήτρης Λιγνάδηςδίκηβιασμόςειδήσεις τώρα