Ελλάδα|19.03.2022 21:58

Θεσσαλονίκη: Κακοποιοί αποζημίωσαν τα θύματά τους και αποφυλακίστηκαν αλλά ξανακύλησαν - Βίντεο ντοκουμέντο

Ευλαμπία Ρέβη

Βίντεο ντοκουμέντο από τα μέλη σπείρας κακοποιών στη δράση των οποίων έβαλε τέλος το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Θεσσαλονίκης φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ethnos.gr. Πρόκειται για τέσσερις σεσημασμένους Ρομά ηλικίας 27, 34, 21 και 38 ετών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι ότι και οι τέσσερις δράστες -εκ των οποίων οι δύο είναι αδέλφια- έχουν πολλάκις συλληφθεί για διαρρήξεις οικιών και ληστείες. Μάλιστα, τρεις από τους τέσσερις δράστες είχαν ξανασυλληφθει από την ίδια υπηρεσία τον Νοέμβριο του 2020 κατηγορούμενοι για 24 διαρρήξεις οικιών σε 4 νομούς (Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας). Οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προφυλακιστεί και έναν μήνα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί αποζημίωσαν τους παθόντες! Ωστόσο, δεν έβαλαν μυαλό…

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το ethnos.gr οι τέσσερις δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες και γάντια, εισβάλλουν σε σπίτι στην Πυλαία το βράδυ της 24/01/2022. Αρχικά, παραβιάζουν την εξωτερική πόρτα, προχωρούν προς το εσωτερικό και ξηλώνουν τον συναγερμό.

Στη συνέχεια μπαίνουν στο σπίτι και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρπάζουν μεταξύ άλλων κοσμήματα αξίας 25.000 ευρώ. Κατά την διαφυγή τους συναντούν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και όπως φαίνεται και στο βίντεο οι δράστες τον σπρώχνουν, του ρίχνουν δύο μπουνιές στο σώμα και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Με βάση την ΕΛ.ΑΣ. οι δράστες από αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους ενώθηκαν εκ νέου και οργανώθηκαν ώστε να προβαίνουν, κατ’ επάγγελμα, στην τέλεση κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Μάλιστα ως πεδίο δράσης είχαν αυτή τη φορά τους νόμους Θεσσαλονίκης, Σερρών και Έβρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνολικά διέπραξαν 33 κλοπές μέσα σε 20 ημέρες, ενώ η συνολική τους λεία εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 69.000 ευρώ. Ειδικότερα οι ανωτέρω δράστες χρησιμοποιώντας ως επιχειρησιακό όχημα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται πίσω από 24 κλοπές στη Θεσσαλονίκη, 3 στις Σέρρες και 6 στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το όχημα που χρησιμοποιούσαν το είχαν κρυμμένο σε κλειστή θέση πάρκινγκ στην περιοχή του Ευόσμου όπου μετέβαιναν κάθε φορά πριν «επιχειρήσουν» λαμβάνοντας πολλά μέτρα αυτοπροστασίας.

Σε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, κατά τις πρωινές ώρες της 25/02/2022, συνελήφθησαν και οι τέσσερις. Σε έρευνες στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα οχήματα με τα οποία μετέβαιναν στην καβάντζα-κλειστή θέση πάρκινγκ, 9.280 ευρώ, κοσμήματα και ενας ασύρματος ενδοεπικοινωνιας. Στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο της καβαντζας βρέθηκαν ένας πυροσβεστηρας, διαρρηκτικα εργαλεία (λοστος, κατσαβίδι) και ένας ασύρματος ενδοεπικοινωνίας, που χρησιμοποιούσαν οι κατά τις διαρρήξεις, καθώς πάντα ένας έμενε ως τσιλιαδόρος στο αυτοκίνητο. Οι δράστες οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Θεσσαλονίκηειδήσεις τώραΕΛ.ΑΣιδιοκτήτηςκακοποιοίδιάρρηξη