Ελλάδα|06.02.2019 14:20

Χαλάζι και καταρρακτώδης βροχή στην Αθήνα (vid)

Newsroom

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη ολόκληρη τη χώρα έφτασε και στην Αθήνα, ενώ παρατηρούνταν κυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική, λόγω της καταιγίδας που είχε ξεσπάσει.

Από τις 11:00 το πρωί σημειωνόταν ισχυρή βροχόπτωση σε όλη την Αθήνα, ενώ λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι ξέσπασε χαλαζόπτωση στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στο κέντρο της Αθήνας, ο κόσμος δεν μπορούσε να βγει από τον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

Ετσι κι αλλιώς, την ίδια ημέρα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σημειώνονταν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες, κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.  

Η Πυροσβεστική είχε δεχτεί, μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, 53 κλήσεις. Οι περισσότερες ήταν για απάντληση υδάτων από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου, ενώ τέσσερις κλήσεις έγιναν και από την Αθήνα!

Οι άνεμοι έπνεαν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένετο μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

χαλάζι