Ελλάδα|23.03.2022 16:11

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: «Πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του γρίφου»

Newsroom

Με τις έρευνες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα να συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας δεν αποκλείει τα αρχικά δεδομένα να αλλάξουν. Μάλιστα, γνωστοποιεί πως «σιγά σιγά ερχόμαστε προς την πλήρη διαλεύκανση».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Πάτρας, ο Γρηγόρης Λέων δήλωσε πως «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας θάνατος δύσκολα διαγνώσιμος, ειδικά στα παιδιά. Το έχω πει σε όλους τους τόνους… Ευτυχώς εδώ και στην πρώτη έκθεση, είχαμε πολύ σαφή ευρήματα. Είχαμε ευρήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται, οπότε εκτιμώ ότι η επιτροπή θα κάνει το έργο της ορθά».

Έπειτα, ανέφερε πως «Στο δεύτερο παιδί, η συνάδελφός μου που βρίσκεται στην Πάτρα είναι έμπειρη και, παρότι της δώσανε ένα παθολογοανατομικό εύρημα για την καρδιά, το οποίο δεν μπορούσε να αγνοήσει, εντούτοις πρόσθεσε στο τέλος στις αιτίες θανάτου και το πνευμονικό οίδημα, ότι έχει συμβάλει σε αυτό».

Το τρίτο παιδί, σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως ξέρετε είναι υπό διερεύνηση. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος και αυτής της διερεύνησης και σιγά σιγά ερχόμαστε προς την πλήρη διαλεύκανση του όλου γρίφου, ενός γρίφου που κράτησε σε αγωνία και τους γονείς και τις προανακριτικές Αρχές».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον συναδέρφων του και από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι το συμπέρασμα βγαίνει από τα ευρήματα των ιατροδικαστικών εκθέσεων, ενώ στην όλη έρευνα έχει «βοηθήσει σημαντικά και η μητέρα με τις δηλώσεις της».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων ο πλούσιος ιατρικός φάκελος των παιδιών σε συνδυασμό με τις περιγραφές της ίδιας της μητέρας για τον θάνατο των παιδιών, βοήθησαν στο να βγουν συμπεράσματα των ειδικών που ερευνούν τα αίτια θανάτου.

Τέλος, στην ερώτηση γιατί ασχολήθηκε με τη συγκεκριμένη υπόθεση, ο ίδιος είπε: «Έκανα τη δουλειά μου (...). ‘Ένα δεύτερο είναι ότι όταν είδα τις πρώτες ανακοινώσεις της οικογένειας, είδα τις συνεντεύξεις της μητέρας, είδα τις εκθέσεις των συναδέλφων μου, είχα ήδη μία άποψη και θεώρησα σημαντικό να τη μοιραστώ μαζί σας (...). Εγώ, πραγματικά, έχω τη συνείδησή μου καθαρή και παρά την κούραση όλων των ημερών, κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».

ειδήσεις τώραθάνατοιπαιδιάγονείςΠάτραιατροδικαστής