Ελλάδα|23.03.2022 17:32

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Πληροφορίες ότι οι γιατροί είχαν ενημερώσει το Χαμόγελο του Παιδιού για κάτι «περίεργο»

Newsroom

Οι πληροφορίες για τη συγκλονιστική υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα δεν έχουν τέλος. Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για επικοινωνία γιατρών με το «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς πίστευαν πως κάτι «περίεργο» συνέβαινε.

Ειδικότερα, η επικοινωνία αυτή φαίνεται πως έγινε μετά την πρώτη ανακοπή που έπαθε η μικρή Τζωρτζίνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εκπομπή Tlive του Alpha.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα υπέστη την πρώτη ανακοπή στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο και από εκεί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ρίου. Εκεί, όπου παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι γιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ζήτησαν τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού», αρχικά, για την υποστήριξη των γονιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί έβλεπαν ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» και είχαν κάποιες υποψίες. Έτσι, είπαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αν μπορεί να επικοινωνήσει με την οικογένεια ώστε να δουν αν θέλει κάποιος ψυχολόγος ή κοινωνικός λειτουργός να τους βοηθήσει.

Δεν είδαν, όμως, ανταπόκριση από την πλευρά των γονιών. Συγκεκριμένα, το Χαμόγελο είπε πως «Δεν υπήρξε κάποια ενέργεια, δε ζητήθηκε κάποιο περαιτέρω ενέργεια».

Τότε οι γιατροί μίλησαν ανοιχτά στο Χαμόγελο, λέγοντάς του πως έχουν υποψίες για την υπόθεση και «κάτι περίεργο συμβαίνει». Τότε, το «Χαμόγελο» τους παρέπεμψε σε εισαγγελέα καθώς δεν είχε κάποια αρμοδιότητα.

Από πλευράς του, ο οργανισμός επιβεβαιώνει πως υπήρξε επικοινωνία αρχικά και οι γιατροί πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα είχαν κάποιες υποψίες.

«Όταν οι γιατροί μάς δήλωσαν ότι έχουν υποψίες, εμείς τους καθοδηγήσαμε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα» δηλώνει συγκεκριμένα στην εκπομπή.

«Πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του γρίφου»

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας δήλωσε πως «σιγά σιγά ερχόμαστε προς την πλήρη διαλεύκανση».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ Πάτρας, ο Γρηγόρης Λέων δήλωσε πως «Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας θάνατος δύσκολα διαγνώσιμος, ειδικά στα παιδιά. Το έχω πει σε όλους τους τόνους… Ευτυχώς εδώ και στην πρώτη έκθεση, είχαμε πολύ σαφή ευρήματα. Είχαμε ευρήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται, οπότε εκτιμώ ότι η επιτροπή θα κάνει το έργο της ορθά».

Έπειτα, ανέφερε πως «Στο δεύτερο παιδί, η συνάδελφός μου που βρίσκεται στην Πάτρα είναι έμπειρη και, παρότι της δώσανε ένα παθολογοανατομικό εύρημα για την καρδιά, το οποίο δεν μπορούσε να αγνοήσει, εντούτοις πρόσθεσε στο τέλος στις αιτίες θανάτου και το πνευμονικό οίδημα, ότι έχει συμβάλει σε αυτό».

Το τρίτο παιδί, σύμφωνα με τον ίδιο, «όπως ξέρετε είναι υπό διερεύνηση. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος και αυτής της διερεύνησης και σιγά σιγά ερχόμαστε προς την πλήρη διαλεύκανση του όλου γρίφου, ενός γρίφου που κράτησε σε αγωνία και τους γονείς και τις προανακριτικές Αρχές».

ΠάτραθάνατοιΧαμόγελο του Παιδιούειδήσεις τώραπαιδιάνεκρά