Ελλάδα|06.02.2019 16:35

Καλαμαριά: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την υπόθεση απομάκρυνσης μαθητή στο 2ο Γυμνάσιο

Βασίλης Παπαναστασούλης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέταση παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανος Ζαρκαντζιάς  για το περιστατικό με την αποχή των μαθητών που στόχευε στην απομάκρυνση συμμαθητή τους με ειδικές ανάγκες στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς. Ο Εισαγγελέας ζητεί να διακριβωθεί να στοιχειοθετούνται αδικήματα που σχετίζονται με ρατσιστική συμπεριφορά που ενδεχομένως επέδειξαν μαθητές, γονείς, καθηγητές ακόμη και ο διευθυντής του σχολείου. 

Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Παράλληλα,  ο κ. Ζαρκαντζιάς ζητεί  από την Εισαγγελέα ανηλίκων να εξετάσει τις συνθήκες φοίτησης του 12χρονου μαθητή και να διαπιστωθεί αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη φοίτησή του στη σχολική μονάδα, όπως εξειδικευμένο καθηγητικό προσωπικό κ.ά.  Επίσης από την Εισαγγελία γίνονται προσπάθειες  να επιστρέψει η ομαλότητα στο σχολείο και να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα η εκπαιδευτική διαδικασία. 

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν οι μαθητές του  2ου Γυμνάσιο Καλαμαριάς, προχώρησαν  σε κατάληψη με αίτημα την απομάκρυνση του μαθητή, που εξαιτίας προβλημάτων υγείας  παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά προς τους συμμαθητές του και προς τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

εισαγγελέαςμαθητήςΚαλαμαριά