Ελλάδα|24.03.2022 12:10

Φωτιά: Στις φλόγες λεωφορείο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Newsroom

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης σε λεωφορείο της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) έξω από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο πίσω μέρος του λεωφορείου και συγκεκριμένα στην μηχανή, ενώ εκκενώθηκε άμεσα με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψουν επιβάτες.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό φωτιάς σε όχημα της δημόσιας συγκοινωνίας με αιτία την ανάφλεξη του κινητήρα που έρχεται να προστεθεί σε αυτά του προηγούμενου διαστήματος. Οπως έγινε γνωστό, κινητήρας λεωφορείου που είχε δρομολογηθεί στη γραμμή Χ96 έπιασε φωτιά χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί.

Το περιστατικό σχολίασε ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς κάνοντας λόγο για «κατάρρευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με ευθύνη Μητσοτάκη και Καραμανλή».

Η απαξίωση των ΜΜΜ από τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή, η αδράνεια στην ενίσχυση και συντήρηση του στόλου τους έχουν οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενα και επικίνδυνα ατυχήματα, επεσήμανε ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας πως «Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι πολλαπλώς εκτεθειμένοι. Οφείλουν έστω μια συγγνώμη και να αναλάβουν -επιτέλους- την ευθύνη για την ολική κατάρρευση. Οφείλουν να απαντήσουν αν οι συντηρήσεις των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. πραγματοποιούνται κανονικά. Ή αν το βάρος του Οργανισμού έχει πέσει στις βλάβες των πολυμεταχειρισμένων λεωφορείων που προμηθεύτηκαν μέσω leasing».

«Πρωτόγνωρο το περιστατικό» λέει η ΟΣΥ

Πρωτόγνωρο χαρακτηρίζει το περιστατικό ανάφλεξης κινητήρα λεωφορείου η Ο.ΣΥ ΑΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει ότι πρόκειται για «εξαιρετικά σπάνιο συμβάν (τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία δεν υπάρχει αναφορά ανάλογου συμβάντος) και επιπλέον σε όχημα που είχε ελεγχθεί στη νυχτερινή επιθεώρηση». Η ΟΣΥ επισημαίνει επίσης πως έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, η οποία διερευνά τα αίτια.


ειδήσεις τώραφωτιάαεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλοςαεροδρόμιολεωφορείο