Ελλάδα|24.03.2022 14:46

Σαϊντού Καμαρά: Αριστούχος πρόσφυγας θα απελαθεί μετά την παρέλαση

Newsroom

Προβληματισμό προκαλεί η είδηση ότι ένας νεαρός μαθητής από τη Γουινέα, που είχε φτάσει στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, θα απελαθεί γιατί θα γίνει 18 ετών. Πρόκειται για τον Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος όντας αριστούχος θα συμμετάσχει στην αυριανή παρέλαση της 25ης Μαρτίου και έπειτα θα απελαθεί από τη χώρα.

Το ζήτημα θίγει στην ΕΡΤ ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, μιλώντας για τα όσα βίωσε το παιδί και δηλώνοντας τον προβληματισμό όλων για την απέλασή του.

Η συγκινητική ιστορία του Σαϊντού

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Σαϊντού «ήρθε κοντά μας πριν από τρία χρόνια, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, κάνοντας το μακρύ ταξίδι φυγής από την πατρίδα του όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοοικογενειακής βίας. Πήγε Σενεγάλη, Τουρκία, με βάρκα στην Κάλυμνο, ναυάγησε. Πήγε σε προσφυγικές δομές στον Άγιο Δημήτριο και μετά στο σχολείο μας, όπου βρήκε την οικογένειά του».

«Ο Σαϊντού είναι κομμάτι απο τη δική μας την οικογένεια. Τον έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία από την πρώτη στιγμή» προσθέτει ο κ. Κακλαμάνος.

Όπως λέει έπειτα, το παιδί έμαθε ελληνικά, «είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο μας και στον δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

«Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει τον μαθητή του» καταλήγει ο διευθυντής.

 

πρόσφυγαςειδήσεις τώρααπέλασημαθητήςΘεσσαλονίκηπαρέλαση