Ελλάδα|25.03.2022 18:54

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Η ανάρτηση της θείας των κοριτσιών μετά το πόρισμα για μη ασφυκτικό θάνατο

Newsroom

Μια ανάρτηση στα social media έκανε η θεία των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών σχετικά με τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας.

Η αδερφή της μητέρας των παιδιών, ειδικότερα, έγραψε: «Οι άνθρωποι που μας αγάπησαν, πάντα θα βρίσκουν τρόπο να μας προστατεύουν, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν πια». Στο σχόλιο πρόσθεσε και τρία αγγελάκια, ενώ στο κάτω μέρος της φωτογραφίας έγραψε επίσης «I miss you», δηλαδή «μου λείπετε».

Κατερινόπουλος: Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ημέρες – Έρχονται εξελίξεις που θα συζητηθούν

Κορυφώνεται το θρίλερ με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Ο χρόνος για την οριστική λύση του γρίφου μετρά αντίστροφα με τον Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάση Κατερινόπουλο να σημειώνει πως πρόκειται για «έγκλημα».

Όπως ανέφερε ο κ. Κατερινόπουλος μιλώντας στο STAR, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι πρόκειται για έγκλημα και εκτίμησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν συλλήψεις.

«Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα έχουν τελειώσει όλα» ανέφερε ο Θανάσης Κατερινόπουλος. «Είναι το έγκλημα του αιώνα όπως έχω εκφραστεί κι άλλες φορές. Θα είναι απίθανο να μην είναι εγκληματικές ενέργειες» τόνισε ο ίδιος λέγοντας πως «είναι ευθύνη της Αστυνομίας να φτάσει στον δράστη ή τους δράστες του εγκλήματος, απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτοί».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Θανάσης Κατερινόπουλος, οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες καθώς έρχονται εξελίξεις που είναι σίγουρο ότι θα συζητηθούν.

Τι λέει για τους γονείς αναλύτρια λόγου: Φαίνεται να επιχειρούν να κρύψουν γεγονότα

Την ίδια ώρα, αναλύτρια λόγου να «ερμηνεύει» τη συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Καταρχάς, δεν μπορώ να πω δημοσίως ακριβώς αυτά που πιστεύω. Λέω αυτά που μπορώ να πω… Είμαι, όπως θα διαπιστώσετε, πολύ προσεκτική στις διατυπώσεις μου. Σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης, πάντως, υπάρχουν μεγάλοι δείκτες ευαισθησίας: Φαίνεται, δηλαδή, να επιχειρούν να κρύψουν γεγονότα…», τόνισε η κ. Σαρρή στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος».

Οι επισημάνσεις της κ. Σαρρή:

  • Καθένας από εμάς έχει ένα προσωπικό, εσωτερικό λεξιλόγιο. Όταν μιλάμε, ο εγκέφαλός μας επιλέγει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσει, τις αντωνυμίες, τα ρήματα κ.λπ. Ως όντα, είμαστε φτιαγμένοι για να λέμε την αλήθεια. Ο νους μας γνωρίζει την αλήθεια και η ταχύτητα της μετάδοσής της στη γλώσσα μας είναι ο λόγος επιτυχίας της ανάλυσης. Κάθε φορά που ένα άτομο προσπαθεί να παραπλανήσει, αυτή η διαδικασία διακόπτεται, ο λόγος του φορτώνεται με περισσότερους επιρρηματικούς και χρονικούς προσδιορισμούς, κάτι που παραβιάζει τον νόμο της οικονομίας, ενώ παράλληλα απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους του ομιλούντα. Η παραπλάνηση, όπως και το ψέμα, προκαλούν άγχος, το οποίο το άτομο προσπαθεί να ανακουφίσει με διάφορους τρόπους, οι οποίοι αποτελούν δείκτες προς αξιολόγηση από τον αναλυτή.
  • Όσοι προσπαθούν να παραπλανήσουν, δυσκολεύονται να μιλήσουν με χρονολογική σειρά, καθώς πρέπει να παραλείψουν μέρος του χρονολογίου ή να το αντικαταστήσουν με κάτι άλλο.
  • Απουσιάζει εντελώς από τον λόγο της μητέρας, η άρνηση των κατηγοριών που της αποδίδονται, έστω σαν φήμες ή ισχυρισμοί, αφού δεν υπάρχει επίσημη κατηγορία. Έχει δύο ευκαιρίες να δηλώσει κατηγορηματικά πως δεν ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών της και αποφεύγει να το κάνει.
  • Αντίθετα, γίνεται ένας αριθμός δηλώσεων που είναι απροσδόκητες για έναν αθώο άνθρωπο.
  • Και οι δύο γονείς είναι την στιγμή της συνέντευξης εστιασμένοι στον εαυτό τους και τις δικές τους ανάγκες. Το συναίσθημα που εκφράζει ο πατέρας είναι οργή εναντίον εκείνων που ασχολούνται με την οικογένειά τους και αναπαράγουν «παραπληροφόρηση». Ίσως, είναι αναμενόμενη η ενόχληση, θα περιμέναμε όμως να εκδηλωθεί και η συντριβή με κάποιο τρόπο.
  • Η μητέρα δεν εκφράζει απολύτως κανένα συναίσθημα, κάτι εντελώς απροσδόκητο και ενδεικτικό συναισθηματικής απόστασης από τα παιδιά της.
  • Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να δώσει απαντήσεις στις υπόνοιες εναντίον τους. Θα προσδοκούσαμε να αρχίσουν με την άρνηση της κατηγορίας. Όχι, μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά και στις δύο ευκαιρίες που της δόθηκαν, η μητέρα αρνείται να το κάνει.
  • Παρατηρούμε πως ο πατέρας στην υποθετική ερώτηση (Μάνο, εσύ αν δεν ήξερες την Ρούλα, ακούγοντας όλα αυτά στις τηλεοράσεις, στα μέσα ενημέρωσης, θα σου είχαν μπει αυτό που λέμε λαϊκά ψύλλοι στ’ αυτιά;), αρνείται να επωφεληθεί από την ευκαιρία που του δίνεται για να δηλώσει πως θεωρεί την σύζυγό του αθώα. Αντ' αυτού επιλέγει να εκφράσει την οργή του κατά των δημοσιογράφων.
  • Το τελικό συμπέρασμά μου: Η ανάλυση της συνέντευξης μάς δείχνει μια πληθώρα δεικτών απόπειρας παραπλάνησης και απόκρυψης πληροφοριών στον λόγο και των δύο ατόμων, κυρίως όμως της μητέρας.
  • Συνεκτιμούμενοι οι δείκτες οδηγούν στο συμπέρασμα, πως το άτομο αποπειράται να παραπλανήσει σε κομβικά σημεία του λόγου του, και τα λεγόμενά του χρήζουν εντατικής διερεύνησης.
παιδιάΠάτραθάνατοιειδήσεις τώρανεκροίθάνατος