Ελλάδα|31.03.2022 08:44

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: «Η ώρα της αλήθειας έφτασε» - Το συγκλονιστικό τρέιλερ της Αγγελικής Νικολούλη μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Newsroom

Με ένα συγκλονιστικό τρέιλερ η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» προϊδεάζει τους τηλεθεατές τη συνέχεια των αποκαλύψεων σε ό,τι αφορά την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και τη μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στο τρέιλερ ακούγεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να μιλάει γλυκά με μία από τις κόρες της. Στη συνέχεια εμφανίζονται εικόνες από τα τρία παιδιά, αναμεσά στις οποίες υπάρχουν φωτογραφίες με χειροπέδες.

Επίσης παρουσιάζονται θολές φωτογραφίες της Ρούλας σε κόκκινο φόντο. Στο τρέιλερ ακούγεται και ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που είχε δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Αγγελική Νικολούλη. «Ήταν υγιέστατη η Τζωρτζίνα, μετά συνέβη ξαφνικά αυτό που συνέβη», λέει η δημοσιογράφος, με τη μητέρα να απαντάει: «Τίποτα δεν συμβαίνει ξαφνικά, το ξαφνικά είναι γιατί ο καθένας θέλει να είναι κομπλέ με τη συνείδησή του. Ξαφνικά δεν έχει γίνει τίποτα».

 «Η ποσότητα της κεταμίνης μπορούσε να σκοτώσει ελέφαντα» - Αποκάλυψη από αξιωματικό του Ανθρωποκτονιών

«…Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…». Αυτό ανέφερε αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ενώ η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από το απόγευμα της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται πως η ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Μεθοδικότητα, αλλεπάλληλες αναλύσεις, γνώμες πολλών επιστημόνων, συλλογή στοιχείων κάτω από άκρα μυστικότητα και κινήσεις που παρά τα φώτα της δημοσιότητας παρέμειναν στο σκοτάδι συμπεριλαμβάνονται στα εργαλεία τα οποία χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για «δέσουν» την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και να οδηγηθούμε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή της Πισπιρίγκου, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Τι συμβαίνει όταν πάρει κάποιος κεταμίνη

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αν και η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως ξεκινά από 5 ως 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί 2 με 3 ώρες. Έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα 'date-rapes', όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά του.

Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα. Η υπερδοσολογία προκαλεί ακόμη δυσλειτουργία συστημάτων του σώματος και θανατηφόρο πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Η Κεταμίνη κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως, ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.

Ρούλα Πισπιρίγκουαστυνομίαπαιδιάθάνατοιειδήσεις τώραΠάτρα