Ελλάδα|31.03.2022 12:39

Πάτρα – Διαβιβαστικό για Ρούλα Πισπιρίγκου: Η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ σε 20 λεπτά μετά τη χορήγηση της κεταμίνης

Newsroom

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα και την εμπλοκή σε αυτούς της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου που συνελήφθη την Τετάρτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Τζωρτζίνα: Κατέληξε 20 λεπτά μετά τη χορήγηση της κεταμίνης

Σύμφωνα δε με το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας, προκύπτει πως στη Τζωρτζίνα χορηγήθηκε θανατηφόρα δόση κεταμίνης, με αποτέλεσμα το άτυχο κοριτσάκι να καταλήξει σε 20 λεπτά το πολύ από τη στιγμή της χορήγησης.

«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη», τονίζεται χαρακτηριστικά στο πόρισμα.

Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: «Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της»

«Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θανατός της επήλθε συνεπεία “θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία”», τονίζεται στο διαβιβαστικό και προστίθεται:

«Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να απολογηθεί

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, στην οποία εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη. Νωρίτερα οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα στα δικαστήρια.

Ο διάλογος της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Απόστολο Λύτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζι της. Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε, ενώ ο ποινικολόγος της ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα για την παραίτησή του από συνήγορος της Πισπιρίγκου

Ο κ. Λύτρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης  από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού».

Αρνείται τα πάντα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σκληρή, αλύγιστη, ανέκφραστη, χωρίς ίχνος μεταμελείας και δίχως να έχει διάθεση να ομολογήσει εμφανίζεται στους αστυνομικούς η μητέρα των τριών παιδιών από την ΠάτραΡούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Στον οργανισμό της 9χρονης βρέθηκε η ουσία κεταμίνη.

Μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει ομολογήσει. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr διατείνεται ότι είναι αθώα και αρνείται τα πάντα. «Δεν σκότωσα εγώ το παιδί μου, είμαι αθώα», φέρεται να λέει στους αστυνομικούς, χωρίς να έχει σπάσει ούτε για λίγο.

Μια στάση την οποία χαρακτηρίζουν αναμενόμενη οι αστυνομικοί της Ασφαλείας. Δεν είναι καθόλου τυχαίος, άλλωστε, ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών οι οποίοι παρά το γεγονός ότι είχαν την 33χρονη μητέρα ως νούμερο 1 ύποπτη για την πολύκροτη υπόθεση ουδέποτε την κάλεσαν για κατάθεση.

Ο πρώτος διάλογος που είχε με τους αστυνομικούς η Ρούλα 

Τον πρώτο διάλογο που είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρων των τριών παιδιών στην Πάτρα με τους αστυνομικούς όταν έφτασε στη ΓΑΔΑ την Τετάρτη αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου και το OPEN TV. H μητέρα χθες εμφανίστηκε ψύχραιμη και ανέκφραστη, ενώ έθετε συνεχώς ερωτήματα για την υπερασπιστική γραμμή που μπορεί να ακολουθήσει.

«Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία», είπε ο αστυνομικός που μίλησε πρώτος μαζί της, παρά την τεράστια εμπειρία που έχει με εγκληματίες που έχουν διαπράξει τις πιο στυγερές δολοφονίες στη χώρα, ανέφερε η Μίνα Καραμήτρου.

Ο διάλογος ανάμεσα τους ήταν ο εξής:

-Με ποια ιδιότητα με φέρατε εδώ;
- Δες το ένταλμα.
-Ψάξτε αλλού.
-Έδωσες εσύ κεταμίνη στο παιδί;
-Όχι, δεν έδωσα.
- Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στο παιδί;
- Δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ με τα αποτελέσματα, θέλω επανεξέταση.

Η κατάθεση της νοσηλεύτριας που ξετύλιξε το νήμα της τραγωδίας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, σημαντικό ρόλο για να ξετυλιχθεί το νήμα της τραγωδίας, έπαιξε και η κατάθεση μιας νοσηλεύτριας, η οποία αναφέρθηκε στην ψυχραιμία με την οποία την πλησίασε η Ρούλα Πισπιρίγκου για να της ζητήσει θεωρητικά βοήθεια, μόλις η Τζωρτζίνα είχε πέσει μόλις σε κώμα.

Ρούλα Πισπιρίγκουειδήσεις τώραΠάτρακεταμίνη