Ελλάδα|31.03.2022 18:59

Πάτρα: Το χρονικό της υπόθεσης των θανάτων των παιδιών που συγκλονίζει την Ελλάδα

Newsroom

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί, εδώ και εβδομάδες, όλη η Ελλάδα την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Η μητέρα των κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, συνελήφθη την Τετάρτη, 30 Μαρτίου για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, εμμένει ότι είναι αθώα και αρνείται τα πάντα, ωστόσο, μετά το εύρημα της επικίνδυνης φαρμακευτικής ουσίας στον οργανισμό του παιδιού, τον τελικό λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Το ethnos.gr ξετυλίγει το κουβάρι που οδήγησε ως τη σύλληψη της μητέρας, παρουσιάζοντας το χρονικό των θανάτων των τριών κοριτσιών.

Τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής

Όλα ξεκίνησαν στις 21 Μαρτίου 2021, όταν, η μόλις έξι μηνών Ίριδα πέθανε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα, στις 11 Απρίλίου, γίνεται εισαγωγή, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της πόλης, της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία νοσηλεύεται με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Το μικρό κορίτσι παίρνει εξιτήριο αλλά, λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου του 2022, πεθαίνει στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», σε ηλικία 9 ετών.

Στις 9 Φεβρουαρίου η Εισαγγελία Πατρών διατάζει προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι αιτίες του θανάτου και των τριών παιδιών της οικογένειας ενώ, την αμέσως επόμενη μέρα (10/02), ο φάκελος της υπόθεσης για τα τρία κορίτσια διαβιβάζεται στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Τις επόμενες εβδομάδες, σωρεία δημοσιευμάτων και πληροφοριών «φωτογραφίζει» εγκληματική ενέργεια σε ό,τι αφορά τον θάνατο των τριών παιδιών. Τελικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου, συλλαμβάνεται στις 30 Μαρτίου, και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ από την Πάτρα, επιβεβαιώνοντας τα χειρότερα σενάρια που ακούγονταν όλο το διάστημα, ενώ ανακοινώνεται πως στο αίμα της Τζωρτζίνας ανιχνεύτηκαν σε τεράστιες ποσότητες κεταμίνη. Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, η 33χρονη κατηγορούμενη οδηγείται στην ανακρίτρια. Της δίνεται προθεσμία να απολογηθεί μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου καθώς ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας ανακοινώνει ότι παραιτείται από την υπόθεση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να δηλώνει αθώα.

παιδιάΡούλα Πισπιρίγκουδολοφονίαθάνατοιειδήσεις τώραΠάτρασύλληψη