Ελλάδα|01.04.2022 14:30

Πάτρα - Οι πρώτες δηλώσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τα κρατητήρια: Δεν έχουν στοιχεία

Newsroom

Στις πρώτες της δηλώσεις προχώρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, αφότου βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης η ουσία κεταμίνη. Μέσα από τη ΓΑΔΑ, η Πισπιρίγκου, λέει πως «οι αστυνομικοί μου λένε πως δεν έχουν στοιχεία, είναι άδικο». Ανέφερε επίσης πως ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης της είπε πως φοβάται να μπει φυλακή ο ίδιος και ο πατέρας του.

Όσα είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως είπε η κατηγορούμενη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο Μάνος Δασκαλάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν της αποκάλυψε ότι θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας γιατί θέλει να κρατήσει τη δουλειά του και φοβάται ότι μπορεί να μπει φυλακή ο ίδιος και ο πατέρας του. 

«Μίλησα με τον Μάνο και μου είπε ότι θα υποστηρίξει την κατηγορία για να τον πάρουν για δουλειά και για να έχει χρήματα για να μπορεί να μου δίνει. Μου είπε ότι δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του κι εγώ εκνευρίστηκα και τον ρώτησα αν έχει συνειδητοποιήσει πού βρίσκομαι», είπε αρχικά η Ρούλα. 

«Μου είπε ότι έχουν πέσει όλοι να τον φάνε και ότι τον έδιωξαν από τη δουλειά του. Φοβάται ότι θα βάλουν εκείνον και τον πατέρα του στη φυλακή. Τον νοιάζει μόνο να μην μπει φυλακή, δεν τον ενδιαφέρει για μένα», συνέχισε.

Πάτρα: Οι 9 απόπειρες κατά της Τζωρτζίνας

Σημειώνεται πως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., υπενθύμισε στο ethnos.gr, ένα περιστατικό που στην πορεία των ερευνών εκτιμήθηκε ως απόπειρα ανθρωποκτονίας πιθανότατα κατά της Τζωρτζίνας, πιθανότατα με κεταμίνη. Μια απόπειρα που σχεδόν πέτυχε. «Ξέραμε ότι το παιδί είχε πεθάνει δύο φορές και όχι μία. Η πρώτη φορά ήταν στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας στις 11 Απριλίου του 2021. Παρούσα και μόνη με το παιδί ήταν η μητέρα της. Κανείς άλλος δεν βρισκόταν στο δωμάτιο, παρά μόνον η Ρούλα Πισπιρίγκου. Όταν κλήθηκαν οι γιατροί η Τζωρτζίνα ήταν νεκρή. Της έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για πάνω από 50 λεπτά. Το παιδί επέζησε, όμως, είχε υποστεί υποξική - ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια. Μέχρι τότε μιλούσαμε για ένα υγιές παιδί που έσφυζε από ζωή. Μετά από αυτό η Τζωρτζίνα ξύπνησε αλλά ήρθε ξανά στη ζωή ως τετραπληγική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός. Οι συνολικές απόπειρες δολοφονίας της εννιάχρονης, όπως αναλύονται στη δικογραφία, ανέρχονται στις 9.

Σύμφωνα με τους έμπειρους αστυνομικούς, που μιλούν στο ethnos.gr διατηρώντας την ανωνυμία τους, οι Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου χωρίς την κατάθεσή της, χωρίς την ομολογία της με αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της.

«Τα 6,5 mg κεταμίνης ανά λίτρο αίματος σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των γιατρών και του γεγονότος ότι στις 29 Ιανουαρίου ήταν και πάλι ο μόνος άνθρωπος μέσα στο δωμάτιο του παιδιού, είναι ακλόνητα στοιχεία. Σε δύο φάσεις νοσηλειών του παιδιού που δεν ήταν παρούσα δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Ή θα ήταν η μητέρα από πίσω ή κάποιος άλλος, άσχετος. Την τελευταία ώρα που το παιδί ξεψύχησε ο μοναδικός άνθρωπος στο δωμάτιο ήταν η μητέρα και αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένη να αποτελειώσει το παιδί της και να ολοκληρώσει με απόλυτη ψυχραιμία και διαύγεια κινήσεων το σατανικό της έργο. Και να μην ομολογήσει ποτέ, που θα το κάνει, εκείνη είναι η δολοφόνος», υπογραμμίζουν.

«Δεν υπάρχει συνεργός στην περίπτωση της Τζωρτζίνας»

Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου στις συνομιλίες της με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας διατείνεται ότι είναι αθώα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν σκότωσα εγώ το παιδί μου» ήδη υπάρχει μία μεγάλη συζήτηση για το εάν έδρασε μόνη ή υπάρχουν συνεργοί. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται κάθετοι και δηλώνουν:

«Δεν υπάρχει συνεργός τουλάχιστον για την περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Η μάνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Κανείς άλλος δεν ήταν παρών. Και ήταν μόνη της και όλες τις άλλες εννέα φορές που φέρεται να προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί της. Αναμένουμε απαντήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι λειτούργησε απολύτως μόνη».

Ό,τι ψηφιακό πειστήριο ανήκει στην 33χρονη, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.ά., έχουν κατασχεθεί και έχουν σταλεί για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Από εκεί οι αστυνομικοί θα λάβουν σημαντικές απαντήσεις, που ενδεχομένως φωτίσουν ακόμη περισσότερο την φρίκη.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «για την ώρα δεν πρόκειται να καλέσουμε για κατάθεση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας ούτε τον πατέρα ούτε την μητέρα και την αδελφή της 33χρονης ούτε κανέναν άλλον. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Θα κάνουμε κάτι άλλο μόνον εφόσον μας ζητηθεί από την Εισαγγελία ή χρειαστεί βάσει της προανάκρισης». Δεν αποκλείεται, πάντως, να κληθούν άμεσα κιόλας για καταθέσεις για το δεύτερο σκέλος των ερευνών.

Ξεκινά η σύνταξη δικογραφίας για τους άλλους δύο θανάτους

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άλλωστε, από σήμερα κιόλας οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών ανοίγουν για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. «Ήδη στους δύο αυτούς θανάτους έχουμε κάνει τις πρώτες ενέργειες σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά η στρατηγική της έρευνας που θα ακολουθήσουμε θα αποφασιστεί σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές Αθηνών και Πατρών», σημειώνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

«Όλα τα στοιχεία θα επαναξιολογηθούν, όλα τα δεδομένα θα εξεταστούν συνδυαστικά και η κάθε επανεξέταση θα γίνει υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων που θα προκύψουν μέσα από τη δουλειά διαφορετικών υπηρεσιών, ειδικών, αναλυτών και καταθέσεων. Άλλωστε, το έχουμε ξαναπεί η σύλληψη της 33χρονης είναι η κορυφή του παγόβουνου, το οποίο, ωστόσο, αργά ή γρήγορα θα λιώσει και θα αποκαλυφθούν τα πάντα. Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει και δεν θα μείνει τίποτα στο σκοτάδι», καταλήγουν.

«Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και για τα δύο πρώτα παιδιά», λέει ο Λέων

Όπως σημείωσε σε αυητό το πλαίσιο ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει αποκλειστεί ο θάνατος από φυσικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Θα δείτε πάρα πολύ σύντομα» είπε ο κ. Λέων αποκαλύπτοντας ότι έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και τα γενετικά αίτια θανάτου και σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά, δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου».

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία που βρέθηκε η εν λόγω ουσία στην εξέταση της Τζωρτζίνας.

ειδήσεις τώρακεταμίνηδολοφονίαΡούλα ΠισπιρίγκουΠάτρα