Ελλάδα|01.04.2022 15:55

Πάτρα: Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ιατροδικαστής διαψεύδουν ότι η κατηγορούμενη χτυπήθηκε από αστυνομικούς

Newsroom

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, διαψεύδει την καταγγελία που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, χτυπήθηκε από αστυνομικούς μετά τη σύλληψή της στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ομολογήσει. Η ΕΛΑΣ μάλιστα επικαλείται κατάθεση της ίδια της κατηγορούμενης αλλά και ιατροδικαστική εξέταση.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της».

Η καταγγελία της μητέρας

Στην καταγγελία ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού εντός της ΓΑΔΑ προχώρησε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου η οποία έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού STAR. «Είδα το παιδί μου χτυπημένο, δεν μπορεί να σηκωθεί. Το πρόσωπο της είναι κατάμαυρο, τα πλευρά της είναι χτυπημένα. Της έχουν ρίξει μπουνιές. Την τράβαγαν από τα μαλλιά και της έλεγαν 'που@@@ ομολόγησε...», είπε στο STAR η μητέρα της 33χρονης.

Τι είπε η αδερφή της

Από την πλευρά της η αδερφή της Ρούλας ισχυρίστηκε: «Είδα ότι ήταν ταλαιπωρημένη. Φαινόταν χτυπημένη. Την ρωτήσαμε αν την χτύπησαν, από φόβο δεν μας απαντούσε αλλά έδειχνε με τα μάτια της τα σημεία γιατί φοβόταν τους αστυνομικούς. Εγώ θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους».

Η διάψευση 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο της εκπομπής TLive του Alpha, οι αστυνομικοί διέψευσαν από την πρώτη στιγμή τις εν λόγω καταγγελίες, κάτι που έκανε και η Ρούλα Πισπιρίγκου. Άλλωστε, σύμφωνα με την εκπομπή σε περίπτωση που η κατηγορούμενη εμφάνιζε οποιοδήποτε τραύμα, οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα βρισκόντουσαν υπόλογοι καθώς ο ανακριτής που θα την έβλεπε θα ζητούσε έρευνα. Άλλωστε η 33χρονη δεν έχει δώσει κατάθεση ούτε έχει ανακριθεί από την ασφάλεια.

Ρούλα Πισπιρίγκουειδήσεις τώραθάνατοιΕΛΑΣΠάτρα